Karsten Ree sælger bilfirma: "Samme historie som Den Blå Avis"

344974_16_9_large_250.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
09. maj 2017 KL.15:57
Milliardæren Karsten Ree rammer efter en lang række uheldige investeringer igen jackpot.

Den stenrige Ree-familie sælger efter mindre end fire års ejerskab Østergaard Biler, der er den danske franchisetager for biludlejningskæmpen Europcar.

Køberen er Europcar-koncernen, og ifølge Karsten Ree var det nogle meget ivrige bydere, familien sad overfor.

“Det er lidt den samme historie som med Den Blå Avis i sin tid, hvor der ringer nogen som absolut gerne vil have det,” siger Karsten Ree med henvisning til salget af Den Blå Avis til eBay i 2008.

Hemmelig pris

Prisen er hemmelig, men den danske milliardær understreger, at familien er særdeles godt tilfredse.

“Ellers havde vi ikke taget en snak med dem.” siger han.

Østergaard Biler er Danmarks største biludlejningsselskab, og adskiller sig ifølge Karsten Ree markant fra andre Eurocar-forretninger i Europa ved at fokusere på alle typer biler.

“Derfor var vores virksomhed en godbid for koncernen at få fat i. Europcar er selv meget mere en lufthavnsrelateret butik, og slet ikke så store på nicher, som vi er,” siger Karsten Ree.

I en kvartalsmeddelelse fra den børsnoterede franske koncern, hvor Europcar-ledelsen omtaler det danske opkøb, er det også Østergaard Bilers attraktive og spredte kundeportefølje, der bliver fremhævet.

Ramte plet 

Karsten Ree købte i al diskretion Østergaard Biler i efteråret 2013 af den islandske fond ALMC for omkring 180 mio. kr.

Efter at have brændt nallerne godt og grundigt på redningsforsøg af Amagerbanken og Cimber Sterling, der begge krakkede med store tab til følge, har det vist sig, at Karsten Ree ramte rigtigt med Østergaard Biler.

De første regnskaber under Rees vinger viste rekordtal, kulminerende med en driftsindtjening på næsten 100 mio. kr. i 2015.

Sidste år blev tallene dog halveret, og Karsten Ree lægger ikke skjul på, at det nærmere er de tal, man skal kigge på, hvis man skal gætte på en pris.

“Både os og køber ved godt, at 2015 var et ekstraordinært godt år, fordi vi kunne indtægtsføre nogle penge, som var sparet op gennem flere år,” siger Karsten Ree, som også er formand for Østergaard Biler.