Karsten Ree forsøgte at købe TV2 i milliardhandel: "Det lå jo lige til højrebenet"

377311_16_9_large_461.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
22. feb 2019 KL. 7:37

Den 73-årige rigmand Karsten Ree planlagde sidste år at byde over 1 mia. kr. for tv-stationen TV2.

Det skete i et flere måneder langt samarbejde med den nu afdøde journalist og tv-vært Ole Stephensen, fortæller milliardæren.

“Jeg arbejdede sammen med ham om at stikke slæberne ind hos TV2. Jeg betalte Ole lidt penge for at finde nogle ledende folk på TV2, vi mente, der var stærke nok til at drive det,” siger Karsten Ree, der vurderede, at det ville koste ham mellem 1 og 2 mia. kr. at købe sig ind i stationen.

I 2017 hyrede staten ifølge Børsens oplysninger Danske Bank til at undersøge mulighederne for et salg af det statsejede medie.

Da havde regeringen allerede meldt ud, at den ville sælge TV2, når medieforliget udløb ved udgangen af 2018.

Lå lige til højrebenet

Men sidste sommer stak støttepartiet Dansk Folkeparti en kæp i hjulet, da formand Kristian Thulesen Dahl afviste et helt eller delvist salg af TV2.

Det satte samtidig en effektiv stopper for Karsten Rees drøm om at eje mediehuset.

“Ole slog sine folder der nogle måneder og han arbejdede videre med det, indtil enhver kunne læse i avisen, at det var et no-go politisk. Og så tænkte vi, at det gider vi ikke spilde flere vitaminer på,” siger Den Blå Avis-velhaveren.

Hvad ville du med TV2?

“Jeg tror da, at det kunne blive en god, kommerciel forretning. Og når staten ville af med det, så lå det jo lige til højrefoden,” siger han.

Kan blive aktuelt igen

Karsten Ree mener, at han ville kunne optimere stationens økonomi på trods af, at det er en overskudsforretning.

“Selvom de sikkert ikke er alt for gode til at passe på pengene, så tjener det sgu penge. Og al ære og respekt for det,” siger han.

TV2 tjente 314 mio. kr. før skat i 2017, og i første halvår af 2018 var der 150 mio. kr. tilbage på bunden.
Ifølge den mediepolitiske aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti er forligspartierne enige om først at genoptage spørgsmålet om et delvist salg af TV2 om to og et halvt år.

Til den tid er Karsten Ree stadig interesseret.

“Ja, det er jeg. Bare det ikke er sådan noget, hvor man køber sig en kæmpe røvfuld,” siger han.
Rigmanden, der har aktier til en værdi af mere end 3,5 mia. kr., henviser til, at der i horisonten lurer nogle potentielt meget ubehagelige retsslagsmål for TV2.

Retsslagsmål truer

Viasat-ejeren MTG mener, at TV2 har fået en konkurrencefordel, fordi de har modtaget statsstøtte, samtidig med at stationen har solgt reklameplads.

Det er bare én af flere sager, der kan ramme TV2 i de kommende år, efter EU-domstolen i november 2017 afgjorde, at TV2 havde modtaget ulovlig statsstøtte.

Sagerne er tidligere blevet vurderet til at kunne koste stationen bøder i milliardklassen og true stationens eksistens.

Det ville Karsten Ree bruge i en forhandling til at presse prisen.

“Skal man have en rabat på baggrund af det? Det er vigtigt ikke at få en bøde, så man falder under gulvbrædderne,” siger han og tilføjer:

“Jeg gætter på, at TV2 aldrig får de bøder.”

Karsten Ree blev kendt som bladkonge, da han gennem mange år stod i spidsen for Den Blå Avis, som han solgte til Ebay i 2008 efter en vellykket digitalisering af den trykte avis.

Senest forsøgte han sig med et comeback i mediebranchen med det nystiftede ugeblad Tæt På, men det lukkede efter halvandet år og et tab på et tocifret millionbeløb.

stvr@borsen.dk