Karaoke og firmagave med hologram: Jack Ma holdt et brag af en fest, da han takkede af som formand for Alibaba

387671_16_9_large_657.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
13. sep 2019 KL.13:22
En formand for en milliard-virksomhed, der giver den som rockstjerne til den årlige firmafest, virker måske som utopi i den vestlige verdens erhvervsliv.

I Kina hos Alibaba, der i august fremviste et regnskab med en omsætning på 109 mia. kr., sker det dog jævnligt.

Den kinesiske gigant Alibaba, der er en af verdens største detailhandlere, meddelte mandag, at Jack Ma ville stoppe som formand. Og det gjorde han med et brag. Til firmafesten med et setup, der giver de fleste pop- og rockstjerner baghjul, kunne Jack Ma opleves synge You Raise Me Up foran 60.000 ansatte sammen med hans arvtager Daniel Zhang.

Ifølge Reuters fik Jack Ma desuden selskab på scenen af medstifter Joe Tsai, der havde klædt sig ud som Marilyn Monroe med en hvid kjole og blond hår.

Jack Ma, der er nummer 21 på Forbes' liste over verdens rigeste mennesker, er generelt en farverig personlighed. 

I 20-års jubilæumsgave forærede Jack Ma sine medarbejdere en flaske vin, der med hjælp fra en smartphone, kan frembringe et hologram - af ham selv.


Lang vej til den festlige top

Jack Ma har ved flere lejligheder offentligt fortalt, hvordan han ikke bestod opgaver på universitetet, før han til sidst blev færdiguddannet engelsklærer.

Ifølge Ritzau blev han desuden afvist af omkring 30 forskellige selskaber, inklusiv et Kentucky Fried Chicken-outlet, inden han selv valgte at stifte Alibaba.

Virksomheden blev stiftet i 1999 hjemme i Jack Mas lejlighed i hans hjemby Hangzhou, og er siden vokset sig så stor, at Alibaba i dag er en af amerikanske Amazons største rivaler i forhold til titlen som det mest værdifulde e-handelsselskab i verden.

Jack Ma trak sig tilbage på sin 55-års fødselsdag. Han vil dog fortsætte med sin efterfølger Daniel Zhang ved sin side de næste 12 måneder for at sikre en god overgang.

Det 20-års jubilæumshow var bestemt ikke første gang, at Jack Ma demonstrerede, at han ikke er bange for at tage spotlyset på scenen. Til en Alibaba-fest i 2017 gik han på scenen til et Michael Jackson-show, der indeholdt motorcykler, nogenlunde synkrondans og den ikoniske handske. 


Alibaba slog rekord, da selskabet rejste hele 25 mia. dollar ved sin debut på den amerikanske børs i 2014.