Kapitalfond slap af med Sportmaster: Nu er direktør fortid efter mindre end ét år

394926_16_9_large_11.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
27. jan 2020 KL. 9:23

Sofie Lindahl-Jessen tiltrådte som øverste direktør i Sportmaster i april 2019, men allerede nu er hun fortid i sportskæden, som kapitalfonden Nordic Capital kort før jul solgte. 

Sofie Lindahl-Jessen oplyser selv på Linkedin, at hun stopper. 

"Jeg ønsker Sportmaster alt det bedste og vil følge med i udviklingen fra sidelinjen," skriver Sofie Lindahl-Jessen på sin Linkedin-profil. 

Direktør blev fyret 

Hun overtog direktørposten i Sportmaster efter Jens Høgsted, der i 2018 blev fyret efter en række skuffende resultater.
Og i hele perioden, hvor hun har været øverste chef, har Nordic Capital forsøgt at sælge Sportmaster, der i flere år har været i problemer. 

Den manøvre lykkedes 23. december, hvor Nordic Capital solgte selskabet til Sportmaster Operations Pte. Ltd fra Singapore, der driver en lang række Sportmaster-butikker på flere forskellige markeder.

Nordic Capital har ikke ønsket at fortælle, hvad fonden har fået for at sælge Sportmaster, som den overtog i 2012 uden på noget tidspunkt for alvor at sætte fart på forretningen. 

Stort underskud 

Kæden har i dag 89 butikker i Danmark, og underskuddet i moderselskabet passerede i 2018 120 mio. kr., mens den skuffende udvikling i 2019 fik bankforbindelsen Nordea til at eftergive en trecifret milliongæld.

Sofie Lindahl-Jessen ved ikke, hvad hun nu skal lave, skriver hun på Linkedin. 

"Selv skal jeg i gang med nye udfordringer. Hvad de skal være, vides ikke med sikkerhed endnu. Jeg er åben for forskellige muligheder og drikker gerne en kop kaffe." 

Inden hun kom til Sportmaster, var hun direktør i tøjvirksomheden Saint Tropez. IC Group solgte i begyndelsen af 2019  Saint Tropez til DK Company, og kort tid efter var Sofie Lindahl Jessen fortid i selskabet. Hun har således inden for blot et år stået i spidsen for to virksomheder, der er blevet solgt.