Kapitalfond sælger tøjkoncern og lukker fond: "Vi har været i stand til at eksekvere vores plan"

379902_16_9_large_786.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
12. apr 2019 KL. 8:02
Danmarks største kapitalfond Axcel har solgt tøjkoncernen Ball Group.

Det bekræfter kapitalfonden over for Børsen.

"At vi nu sælger, vidner om, at vi har været i stand til at eksekvere vores plan om at transformere Ball Group til ledende aktør i nichemarkedet for plus-size mode. Resultaterne de sidste tre år vidner om, at Kuno Kildetoft (adm. direktør Ball Group, red.) og hans team har leveret et eminent arbejde, der til fulde lever op til vores forventninger. Som ejere er vi meget glade for at se Ball Group fortsætte sin rejse med en ny ejer, og ønsker dem alt det bedste fremover," lyder det i en skriftlig kommentar fra Asbjørn Mosgaard Hyldgaard, der siden 2016 har været ansvarlig for investeringen hos Axcel.

Axcel ønsker ikke at oplyse salgsprisen, men kapitalfonden fortæller, at investorer får et provenu udbetalt på investeringen i tøjkoncernen. 

Asbjørn Mosgaard Hyldgaard oplyser endvidere, at der har været flere interesserede aktører, uden at han vil komme det nærmere.

I det danske CVR-register fremgår det, at Stefan Happak, der sidder som portfolio partner i den tyske kapitalfond Findos Investor, er trådt ind i Ball Groups bestyrelse. Det samme er Joachim Scholz, der ligeledes er portfolio partner hos Findos Investor.

Den tyske kapitalfond ejer bl.a. den danske jeansvirksomhed Mos Mosh.

Svingende perioder

Ball Group ejer, efter en række frasalg, kun tøjbrandet Zizzi, hvis forretning primært er centreret omkring "curvy fashion". 

Tøjkoncernen har over 100 konceptbutikker i Nordeuropa, og omsatte i det seneste regnskabsår for 590 mio. kr. Resultatet for 2018 endte på 23,8 mio kr. og EBITDA (normaliseret for engangsomkostninger) lå på 55,8 mio. kr. Virksomheden har hovedsæde i Billund, hvor cirka 150 medarbejdere har deres daglige gang.

Men på trods af salget vil tiden med Ball Group ikke kun vække glade minder, når Axcel i fremtiden tænker tilbage på ejerskabet af tøjkoncernen, som blev grundlagt i 1988.

For få år siden var tøjkoncernen ramt af hårde tider, og i 2015 tabte Ball Group 41 mio. kr. I samme periode dykkede omsætningen også drastisk.

Axcel og Ball Group har dog igennem de seneste år formået at få vendt forretningen, og omsætningen er siden 2016 gået fra 398 mio. kr. til 590 mio. kr. i 2018.

Tidligere Pandora og Netcompany

Med salget har Axcel nu fået succes med at tømme den 14 år gamle fond Axcel III, hvor bl.a. guldinvesteringen Pandora lå, inden smykkevirksomheden blev børsnoteret.

Også it-konsulentvirksomheden Netcompany har tidligere været en del af fonden, og med salget af Ball Group kan Axcel nu lukke Axcel III.

"Det er med stor tilfredshed, at vi nu kan sætte punktum for Axcel III, som samlet set har været en af de absolut bedst performende fonde i Europa med startår i 2005," lyder det fra Christian Schmidt-Jacobsen, der er Managing Partner i Axcel, i en skriftlig kommentar.

Axcel og Ball Group er blevet rådgivet af Deloitte og Plesner.