Kæmpe fusion er en realitet: Bayer køber Monsanto for 437 milliarder

null

331477_16_9_large_740.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
14. sep 2016 KL.13:39
Opdateret 14.05 Den tyske kemigigant Bayer har langt om længe indgået en aftale om at overtage amerikanske Monsanto for 66 mia. dollar. (437 mia. kr.). Prisen ender dermed på128 dollar pr. aktie.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Bayers bud på Monsanto er det fjerde i rækken, og denne gang var det altså højt nok til at få Monsanto til at takke ja. Buddet ligger 21 pct. over Monsantos lukkekurs tirsdag i New York og hele 44 pct. højere end lukkekursen 9. maj, hvor Bayers første bud på 122 dollar pr. aktie landede på Monsantos bord.

Fusionen vil skabe verdens største producent af frø og pesticider, og handlen sender Monsantos aktie ned med 0,8 pct. til kurs 106 dollar mens Bayers aktie bliver sendt op med 3,3 pct. til kurs 107 dollar.

"Det styrker Bayers førerposition som en global innovationsdrevet Life Science-virksomhed med førerpositioner i sine centrale segmenter, der leverer væsentlig værdi til aktionærer, vores kunder, medarbejdere og samfundet som helhed," siger Werner Baumann , adm. direktør i Bayer.

Parterne forventer årlige synergier på ca. 1,5 mia. dollar efter år tre og yderligere synergier fra integrerede løsninger i de kommende år, skriver de i meddelelsen.

Den danske enzymgigant Novozymes arbejder sammen med Monsanto om produkter til landbruget i et samarbejde, de kalder BioAg-alliancen.

Novozymes ser frem til endnu stærkere partner

Novozymes' topchef Peder Holk Nielsen har tidligere sagt til Ritzau, at en fusion mellem de to giganter ville være til fordel for danskerne.

I dag uddyber Tina Sejersgård Fanø, koncerndirektør i Novozymes.

"Vi ser frem til at fortsætte det tætte samarbejde med en endnu stærkere partner," siger hun.

"Vi siger tillykke til Bayer og Monsanto. Det er en kæmpe mulighed for dem. BioAg Alliancen, som er vores partnerskab med Monsanto om at udvikle miljøvenlige, mikrobielle teknologier til landbruget, er kommet langt siden starten, og de første fælles resultater er lovende," fortsætter hun.