Jysk kødindustrimand overtager konkursramt pålægsfabrik: 130 medarbejderes job reddes

386158_16_9_large_103.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
16. aug 2019 KL.16:07

Kødindustrimanden Kurt Skare, som i en menneskealder med hovedsæde i sydjyske Vejen har drevet slagteri og kødhandel, har overtaget den konkursramte pålægsproducent Defco i Aarhus.

Defco, som efter flere dårlige regnskaber for et par uger siden blev taget under konkursbehandling, har skiftet navn til Defco A/S af 2019, som nu ejes af Kurt Skare og familie. Overtagelsen sker med virkning fra på tirsdag, 20. august. Det gamle Defco har haft røde tal på bundlinjen i de seneste fire regnskaber - på i alt op mod 50 mio. kr.

Produktionen i Defco videreføres og 130 arbejdspladser fortsætter, oplyser Kurt Skare, der selv driver en stor pålægsvirksomhed Skare Food.

"Vi viderefører produktionen de to steder, mens udvikling, indkøb, salg og andre ting, der med fordel kan koordineres, vil blive lagt sammen. Defco-brandet skal videreføres og fortsætter således sammen med Skare Food som en del af dansk pålægsproduktion. Det glæder mig, at vi har undgået en udflytning," fastslår Kurt Skare.

Kurator i det konkursramte selskab, advokat Mikkel Løgsted, Advokatfirmaet Poul Smith, bekræfter, at der er gennemført et salg, men henviser ellers til Kurt Skare.

Claus Juel Jensen, der sidder i bestyrelserne for Skares selskaber, er i en overgangsperiode registreret som adm. direktør i Defco A/S af 2019 og skal sammen med bl. a. Kurt Skare støtte og spare med ledelsen i Defco .

"Min opgave bliver at sikre at Skares egen pålægsvirksomhed, Skare Food, som er en af Danmarks førende pålægsproducenter, og Defco tilsammen bliver en mere konkurrencedygtig virksomhed.," siger han.

Pålægsvirksomheden Defco producerer og sælger pålægs- og delikatesseprodukter til hjemmemarkedet og til eksport, primært til Tyskland og Spanien.

I forbindelse med, at selskabet tidligere på sommeren gik i rekonstruktion, oplyste en af sønnerne, Mikkel Czaja, til Fødevarewatch, at virksomheden var hårdt mærket af høje råvarepriser, og at resultaterne af en turnaround ikke havde vist sig endnu.

Defco blev startet af Knud Erik Czaja for mere end 25 år siden og har i længere tid arbejdet på en udflytning fra de hidtidige lokaler i Aarhus Nord.

Kurt Skare Holding kører i øvrigt også selv med underskud. I 2017/18 var der et minus på 11 mio. kr. - en forbedring på 12 mio. kr. fra året i forvejen. Sammenlagt har der, ifølge Landbrugsavisen, i de seneste fire regnskaber fra koncernen et minus på 98 mio. kr.