Joe & The Juice-stifter sparker partner ud

319934_16_9_large_216.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
16. feb 2016 KL.18:18
Grundlæggeren bag den ekspansive og kontroversielle juicekæde Joe & The Juice, Kaspar Basse, fyrer direktør og partner Henrik Fjordbak.

Det fremgår af en intern mail til medarbejderne, som Børsen er i besiddelse af. Kaspar Basse, der i 2013 blev mangemillionær på at sælge ud af sit livsværk, bekræfter bruddet i en mail.

"Henriks udtræden har været under løbende dialog og er en konsekvens af vores løbende organisatoriske udvikling imod den mest præcise og konstruktive handling af konstant tiltagende vækst," skriver stifteren i mailen, men ønsker ikke at uddybe beslutningen. 

Henrik Fjordbak skriver i en mail:

"Som medejer bakker jeg helt op om den nye struktur. Personligt har jeg haft en rigtig fin rejse med Joe & The Juice og har været med til at mangedoble værdien i den periode, jeg har været med. Det er jeg meget tilfreds med. Det nye setup er også stærkt, og jeg har derfor en stor tiltro til, at den positive udvikling fortsætter," skriver han.

Den nu fyrede direktør erstattes af Sebastian Vestergaard, der som 18-årig begyndte bag disken som en af de såkaldte juicere, der akkompagneret af høj loungemusik, som en anden bartender på Crazy Daisy i Herning, jonglerer med appelsinerne. 

Udbetalte millionbonus - og trak bundlinjen i minus

Kaspar Basse, der er adm. direktør i Joe & The Juice, hentede i 2012 Henrik Fjordbak ind som driftsdirektør og næstkommanderende i den hurtigtvoksende kæde. Fjordbak var på det tidspunkt topchef og medejer i modetøjsfirmaet Munthe Plus Simonsen, og han blev også medejer af juicekæden, fordi "det viser commitment over for de øvrige ejere," som han udtalte til Berlingske i 2012 i forbindelse med ansættelsen. 

I den interne mail til medarbejderne i Joe & The Juice skriver Kaspar Basse, at Henrik Fjordbak på trods af fyringen fortsætter som aktionær. 

Som Børsen skrev i 2014 strækker juicekæden sig langt for at belønne sine partnere. Her udbetalte selskabet nemlig 11,9 mio. kr. i bonus til partnerkredsen, som trak bundlinjen i minus. 

Læs også: Så meget forgyldes cheferne i Joe & The Juice

Kaspar Basse solgte i 2013 aktiemajoriteten i Joe & The Juice til den svenske kapitalfond Valedo Partners. Prisen er ukendt, men det var tidligere fremme, at Pandora-milliardæren René Sindlev kun var 40 mio. kr. fra at lukke en handel til omkring 300 mio. kr. 

Kæden har i dag bredt sig langt uden for de danske grænser. Udover 116 juicebarer i Skandinavien og en håndfuld i Storbritannien, kan man finde den danske hipstercafé i blandt andre Schweiz, USA, Singapore, Sydkorea og Hong Kong.