Jens Bjørn Andersen: Panalpina har høj kvalitet, men der vil desværre også være ansatte, der mister deres job

386227_16_9_large_82.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. aug 2019 KL.13:30

null

Det bliver langt fra alle de nuværende medarbejdere, der fortsætter i den nye transportgigant DSV Panalpina. 

Mandag er milliardhandlen mellem de to virksomheder faldet endeligt på plads, og dermed begynder integrationsprocessen, der ventes at udmønte sig i årlige synergieffekter på 2,2 mia. kr. En proces, der kommer til at ændre strukturen i organisationen med nu 60.000 medarbejdere. 

"Panalpina er det selskab med den højeste kvalitet, vi nogensinde har købt. De har nogle kompetencer, vi ikke har. Der er 15.000 ansatte, og det er ikke sådan, at vi har folk siddende klar til at overtage, så vi har brug for dem." siger Jens Bjørn Andersen, adm. direktør for DSV. 

Senere i dag mødes han med flere af Panalpinas medarbejdere i selskabets hovedkontor i Basel, hvor de får mulighed for at stille spørgsmål til deres nye chef.

Gennemførslen af handlen, der løber op i 35,1 mia. kr., betyder nemlig samtidig, at Panalpinas ledelse stopper fra dags dato. DSV's topchef er klar over, at nogle af hans nye kolleger sidder med nerverne ude på tøjet. 

Flere dobbeltfunktioner

"De kan finde komfort i det faktum, at vi har nedsat en integrationskomité med folk fra begge selskaber. Men der vil være en masse dobbeltfunktioner, og der vil desværre også være ansatte, der mister deres job. Det er de bedste, der skal fortsætte," forklarer Jens Bjørn Andersen og understreger, at alle får en fair chance for at vise deres værd:

"Fra i dag er en Panalpina-ansat lige så meget DSV-medarbejder som alle andre. Vi kommer alle sammen fra virksomheder, som en gang er blevet opkøbt."

Overtagelsen af Panalpina er DSV's største opkøb til dato og blot anden af slagsen efter finanskrisen. 

I 2016 blev kriseramte Uti Worldwide indlemmet i den Hedehusene-baserede virksomhed for ca. 9 mia. kr., og tilbage i 2008 - kort før verdensøkonomien brændte sammen - opkøbte DSV ABX Logistics.