Iværksættere: Vi får kold skulder af bankerne

267162_16_9_large_659.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
02. okt 2013 KL.15:02
Over 60 pct. af danske iværksættere føler, at de møder en ”dårlig” eller ”meget dårlig” indstilling i banken, når de søger kapital til deres virksomhed.

Det viser en undersøgelse foretaget af Dansk Iværksætterforening.

Ud af de 464 virksomheder, der deltog i undersøgelsen, har 43,2 pct. søgt om at få kapital. Over halvdelen af dem har fået afslag.

Penge er et af grundstofferne, når man skal starte egen virksomhed. Men ifølge Christian Walther, der er formand i Dansk Iværksætterforening, er det desværre også et grundstof, som der er mangel på.

”De gode gamle dage, hvor man automatisk fik en kassekredit på 250.000 kr. uden at stille sikkerhed kommer nok ikke tilbage. Kravet til performance er steget, men et væsentligt element i det at være iværksætter er også at kunne tåle modvind og have evnen til at gå op ad bakke i lang tid," siger han.

Undersøgelsen viser, at et stort flertal er enigt om, at det sværeste ved at være iværksætter er finansiering.

Råd fra iværksætteren over alle

Den nok mest kendte iværksætter herhjemme, Lars Larsen, gav i dag ved gazelle-begivenheden i Tivoli Friheden Århus klar besked om hans råd til nye iværksættere: Drop brok over bankerne.

Da han startede Jysk op i 1979, måtte han selv skrabe penge sammen.

"Mange skyder skylden på bankerne, når de mangler finansiering. Jeg kunne heller ikke altid låne i banken tidligere. Har I behov for penge, så find nogle kolleger, venner eller andre du stoler på og drop banken," lyder det fra Lars Larsen i et interview med Børsens chefredaktør, Niels Lunde.