Iværksættere tjener penge på ødelagte iphones

288744_16_9_large_760.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
18. aug 2014 KL. 9:45
Danskerne køber brugte iphones i massevis. Det fortæller Danmarks største forhandler af brugte iphones www.brugteiphones.dk

Siden virksomheden blev startet op for under et år siden, er de gået fra at sælge for omkring 85.000 kr. til at sælge for 850.000 kr. sidste måned.

”Vores omsætning stiger med i hvert fald 20 pct. om måneden – hvis ikke mere. Efterspørgslen er simpelthen så enorm, at vi ikke kan følge med. Vi mangler flere ødelagte iphones,” siger stifteren af brugteiphones Julius Winther til Børsen.

Konceptet med virksomheden er, at de indkøber danskernes ødelagte iphones, hvorefter de reparerer dem og sælger dem videre til andre danskere. På en iphone 4s kan man fx spare 20-30 pct. i forhold til en spritny en.

Store konkurrenter

Selvom www.brugteiphones.dk har store konkurrenter såsom Den Blå Avis og Gul og Gratis, så slår det dem ikke ud.

”Vi skaber en sikker brugt handel med iphones, hvor man kan gå fysisk hen og henvende sig, hvis der er noget galt med din telefon. Så jeg tror det er derfor, at folk vælger os over fx Den Blå Avis,” siger Julius Winther.

Han tror, at danskerne tyr til brugte iphones, fordi Apples produkter er blevet så dyre. Brugteiphones sælger 95 pct. af de brugte og ødelagte telefoner, som de reparerer, inden for et par dage.

De får alt ind fra telefoner med et par ridser til telefoner, der har ligget på bunden af havet.

Iphones skal ikke samle støv

Lige nu mangler www.brugteiphones.dk cirka 50 brugte telefoner, men tallet stiger hver dag, forklarer stifteren.

”Jeg tror, at der er mange danskere, der har deres brugte eller ødelagte iphones liggende derhjemme i en skuffe og samler støv. Og det er der, at vi virkelig skal til at markedsføre os selv nu, så vi kan få dem til at sælge dem til os,” forklarer Julius Winther.

Omsætningen hos brugteiphones er steget med i alt 891 pct. siden januar.