It-gigant vil skabe Netflix for spil: "Google har pengene til at kunne flytte det her"

391467_16_9_large_478.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
19. nov 2019 KL.15:13
Nu kommer computerspillenes svar på Netflix. Google lancerer nemlig spilletjenesten Stadia i Danmark, hvor du får mulighed at streame spil direkte fra sofaen på dit fjernsyn. Det kræver blot en controller, du kan spille med og et såkaldt Chromecast, der kan sende levende billeder direkte på dit fjernsyn - så er du i gang.  

”Hver gang du får en ny teknologi, så vokser omsætningen inden for spilindustrien. Den teknologiske udvikling gør det lettere og mere tilgængeligt for alle at spille,” siger privatinvestor Mads Christiansen, der investerer i gamingaktier.

Seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen tager også positivt imod det nye tilbud fra Google, men opfordrer ikke investorer til at kaste en masse penge efter industrien, i hvert fald ikke endnu.

”Digitalt indhold, herunder spil, er en fantastisk væksthistorie, som, jeg synes, er interessant, men jeg har indtil nu en neutral tilgang. Jeg er ikke der, hvor jeg siger ’wow’ endnu,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Han er spændt på, hvordan Stadia bliver modtaget. Ifølge ham kan der være en tendens til at overvurdere de kortsigtede effekter af en ny tjeneste og skabe en hype, men det ændrer ikke på, at han langsigtet er positiv.

Medvind til spilindustrien 


Når privatinvestor Mads Christiansen kigger på spilindustrien, har han generelt en ”bullish-tilgang”, altså er han optimistisk på industriens vegne.

For udover Stadia er der også andre ting på vej, som vil flytte industrien og spilaktierne i den rigtige retning, mener han. Både en ny Xbox og Playstation bliver nemlig sendt på gaden i 2020.

”Det kommer til at gøre, at der kommer mere gang i salget af spil. Når man ved, at der kommer en ny konsol, venter man med at købe et nyt spil, indtil spillet kommer til den næste generation af konsoller. Stadia, virtuel reality og nye konsoller vil give medvind til spilindustrien de næste to år,” siger han.

Mads Christiansen ser altså en tendens til, at forbrugerne holder igen, da markedet befinder sig i en stille periode i konsolcyklussen. Han anbefaler selv at købe sig ind i store gaming-selskaber som f.eks. Ubisoft eller Electronic Arts. 

Lille spilkatalog at starte på  

Én ting er dog ambitionen om at ville være computerspillenes pendant til Netflix. Noget andet er, hvad it-giganten reelt lægger frem til de danske brugere.  

Ifølge Lars Skovgaard Andersen er der endnu kun tale om, at du kan tegne et månedligt abonnement for 69 kr. og få adgang til to spil, som Google vælger for dig. I hvert fald på det danske marked. 

Vil du spille andre spil, kræver det, at du køber dem, og til en start vil der kun være 22 spil at vælge mellem ifølge Danske Bank-strategen.  

Men ifølge Googles kommunikationschef, Jesper Vangkilde, vil flere spil kunne købes til lavere priser, hvis du tegner et abonnement. Samtidig vil der løbende blive lagt nye, gratis spil ind i abonnementet, oplyser han.   

Google kan få succes med spil 

Selvom Stadia ikke kan sammenlignes én til én med Netflix-modellen, hvor der er et stort antal film at vælge mellem, ændrer det ifølge Lars Skovgaard Andersen ikke på, at streaming af spil og Stadia kan blive den næste store ting.

”Google har pengene til at kunne flytte det her. Det er noget nyt, som rammer ned i en digital fremtid, og i takt med at hastighed og grafik bliver bedre, er det noget, vi kommer til at bruge, uden vi tænker over det,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Ifølge Mads Christiansen er Stadia en del af det ”næste teknologiske lag” i spilindustrien. Først var det spilautomater på grillbaren, som krævede, at forbrugerne forlod adressen. Derefter kom hjemmekonsollen, som krævede, at du gik ned i en butik og købte både konsol og spil.

Herefter fulgte computerspil til dem, som havde en PC. Det krævede også, at forbrugerne tog turen ned i en butik efter et spil.

Undgå at købe konsol og spil for mange penge 

Så kom mobilspillene, der er lettilgængelige, og som du kan spille hele tiden og overalt. Nu er næste skridt på den teknologiske vej så taget. Det er spil fra sofaen, som ifølge Mads Christiansen vil være af bedre kvalitet end det, vi kender fra mobiltelefonen på vej hjem fra arbejde.

”Dem, som jeg forestiller mig, kommer til at bruge det, er fædre, der ikke føler, det er værd at bruge et par tusind på en playstation og et par spil. For de har kun 20 minutter her og der. Der er et marked for dem,” siger Mads Christiansen.