Ingrediensfabrik lukkes efter kæmpetab: Investering på 350 mio kr spildt

391145_16_9_large_751.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
13. nov 2019 KL.15:44
Den stærkt underskudsgivende ingrediensvirksomhed Scanflavour i Møldrup ved Viborg lukkes til nytår af sin amerikanske ejer Essentia Protein Solutions. Scanflavour, som i fjor, da Essentia købte, med nød og næppe undgik en konkurs i fjor, har de to seneste år efter skat haft samlede tab på over 180 mio. kr.

Og lukningen i Møldrup betyder, at de tidligere ejeres investering på omkring 350 mio. kr. i et nyt stort produktionsanlæg, der aldrig kom til at virke rigtigt, har været spildt.

Det var netop problemer med indkøring af det nye anlæg, som over flere år førte til de massive tab. Scanflavour laver proteinrige ingredienser på basis af biprodukter fra svineslagterierne.

Essentia-direktør Asger Jacobsen oplyser i en pressemeddelelse, at situationen med den fejlsalgne investering yderligere forværres af de globale effekter af afrikansk svinepest i Asien, der har medført drastisk stigende råvarepriser i Europa i størrelsesordenen 60 procent i år - med en fortsat opadgående tendens.

Af disse årsager vil der ikke være balance i regnskabet for Scanflavour A/S i 2019.

Eftersom der fortsat ikke er udsigt til en normalisering af markedsforholdene, er det besluttet at lukke fabrikken i Møldrup. Godt en tredjedel af medarbejderne vil få tilbudt arbejde på fabrikken i Hobro, mens resten af de i alt 58 medarbejdere i Møldrup vil blive opsagt, oplyses det.

Essentia fokuserer nu på sit anlæg i Hobro.