Hesalight skifter udskældt revisor ud med KPMG

null

327853_16_9_large_764.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
13. jul 2016 KL.13:48
Opdateret 14.44 - Hesalights regnskaber skal ikke længere skrues sammen af udskældte Frank Bergmann Hansen, der ellers har været LED-selskabets revisor i mange år. 

Ifølge CVR-registret er han nu skiftet ud med revisorgiganten KPMG.

”Det kan godt være, at det er sket. Det kan jeg ikke afvise. Jeg ved det ikke,” lyder revisoren svar, da Børsen fanger ham på telefonen.

Hesalights adm. direktør, Lars Nørholt, bekræfter dog skiftet.

"Valget faldt for noget tid siden på KPMG og den ekspertise, de kan tilføre, og vi er glade for at kunne sige, at de nu har overtaget revisionen," skriver han i en mail

Smidt ud af FSR

Udskiftningen kommer efter en lang periode, hvor både Hesalight og Frank Bergmann Hansen har været heftigt i vælten. 

Først efterlyste Hesalights investorer efter en række problemsager, at selskabet skulle hyre et større revisionshus for at sikre, at der var orden i økonomien. 

Siden valgte Erhvervsstyrelsen at dumpe Hesalights regnskab for andet halvår 2014 og krævede et nyt, hvis ikke selskabet skulle tvangsopløses. Her blev der også varslet en granskning af Frank Bergmann Hansens arbejde for selskabet. 

I sidste uge kom det så frem, at Frank Bergmann Hansen er blevet smidt ud af revisorernes brancheforening FSR, fordi han ikke lever op til foreningens vedtægter.

Eksklusionen kom, fordi revisoren i januar modtog en bøde på 150.000 kr. fra Revisornævnet, mens han også har modtaget to bøder på 100.000 kr. i 2011. 

Frank Bergmann Hansen blev tildelt bøden i januar, fordi Erhvervsstyrelsen har klaget til Revisornævnet over, at han havde underskrevet årsrapporter for 19 forskellige selskaber via revisionsvirksomheder, der ikke har været registreret i Erhvervsstyrelsen, fremgår det af kendelsen. 

Fåmælt revisor

Revisoren er dog ikke meget for at svare på spørgsmål om sin rolle i Hesalight. 

"Jeg har lige været på ferie, så jeg ved ikke nogen som helst om det,” siger han.

Så de har ikke oplyst dig om, at du ikke skulle være deres revisor længere?

”Nej, jeg ved ikke noget om det.”

Hvad vil du sige til, hvis du ikke længere skal være deres revisor?

”Det har jeg ingen kommentar til.”

Hvad har Hesalight sagt til, at du blev ekskluderet fra FSR?


”Ingen kommentar.”

Hvad tænker du selv om eksklusionen?

”Ingen kommentar.”

Ifølge CVR-registret gælder udskiftningen også for selskaberne Hesalight Holding ApS, Luamsa Holding og Hesa Inventions ApS.

Børsen arbejder på en kommentar fra Hesalight og KPMG.