Hårdt år for dansk modekoncern: Taber 165 mio. kr.

389401_16_9_large_196.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
14. okt 2019 KL.16:42
Det har været et tumultarisk år for den danske modekoncern IC Group, der står bag mærkerne Tiger og Sweden og By Malene Birger. Regnskabsåret har budt på en massiv omstrukturering, der bl.a. har betydet en afnotering på fondsbørsen, frasalg af brands, nedjusteringer og en afgående bestyrelsesformand. 

Og det lader sig vise i selskabets årsregnskab, der landede mandag. 

Det samlede resultat for året blev et underskud på 165 mio. kr. Det er et brat fald i forhold til året inden, hvor resultatet lå på 1,6 mia. kr. Dette skal dog ses i lyset af, at IC Group sidste år frasolgte Peak Performance, der var koncernens med indtjenende mærke, for 1,9 mia. kr. 

Bag det røde tal på bundlinjen ligger i midlertidigt også en nedgang på 6,5 pct. i nettoomsætningen, der er faldet fra 1,2 mia. til 1,1 mia. kr. 

Også resultatet af den primære drift før engangsomkostninger er faldet fra 72 mio. kr. til et underskud på 4 mio. kr. 

Begge mærker, Tiger of Sweden og By Malene Birger, der er tilbage i IC Groups portefølje, går også tilbage på omsætningen. 

Tiger of Sweden falder fra 860 mio. kr. sidste år til 789 mio. kr. i år, mens By Malene Birger lander på 307 mio. kr. mod 333 mio. kr. regnskabsåret forinden. 

Selskabet skriver i årsrapporten at begge mærker særligt har været påvirket af lavere salg i butikker. 

Stor omstrukturering

Tidligere i år besluttede hovedaktionær Niels Martinsen at trække IC Group fra fondsbørsen. Det har været en del af af en stor omstrukturering af selskabet, der foruden fra salget af Peak Performance i sidste regnskabsår, også har betydet frasalg af mærkerne Saint Tropez og Designers Remix. Også selskabets logistikfunktion er blevet solgt fra. 

Det har givet IC Group en række engangsomkostninger, der løber op i 52 mio. kr. skriver selskabet i årsrapporten og er dermed i tråd med forventningerne. 

Det samme gælder de øvrige nøgletal, der alle flugter overens med selskabets forventninger, som blev nedjusteret i juni i år fra en fremgang i omsætningen for selskabets tilbageværende brands til en nedgang på hhv. 6 pct for Tiger of Sweden og på 7 pct. for By Malene Birger. 

I forbindelse med nedjusteringen i juni meddelte bestyrelsesformand, Peter Thorsen, at han ikke genopstiller til posten.