Gomore-stifter er årets iværksætter i Danmark

316275_16_9_large_472.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
10. dec 2015 KL.22:05
Opdateret klokken 22:22 - nu med citater fra Gomore: Landets førende virksomhed indenfor samkørsel, Gomore, har torsdag aften opnået yderligere anerkendelse. Selskabets stifter Mathias Møl Dalsgaard, har netop vundet hovedprisen "Årets Væksteventyrer", ved iværksætterkonkurrencen 'Ivækstprisen 2015'.

Og i et år, hvor tjenesten har rundet 900.000 brugere i Danmark og udlandet, mener Peter Kofler fra Ivækstprisen, at der er tale om en klar vinder.

"I en tid hvor alle taler om Uber, har GoMore været blandt de allerførste til at anskue transport på en helt ny og deleøkonomisk måde," siger Peter Kofler.

Glad vinder 

Mathias Møl Dalsgaard var ikke overraskende glad for at modtage prisen. 

"Vi har en ambition om at være mainstream. Vi vil være en almindelig del af den danske infrastruktur. Og derfor skal alle danskere kende os. Så alle danskere over tid skal bruge Gomore. Vi er vildt glade, og vi værdsætter den anerkendelse, der ligger i prisen. Men for at sige det, som det er, er vi stadig kun i kravlestadiet af, hvad vi tror vi kan blive til og derfor er omtalen super vigtig," siger Gomore-topchefen til Børsen og fortsætter. 

"Vi har en million brugere på fem markeder. Der skal vi vokse, så vi kan etablere os på nye markeder."

Flere rygstød

Sidste år modtog GoMore en stor pose penge fra venturefonden Seed Capital, og siden er det gået stærkt for Mathias Møl Dalsgaard og holdet, som også tidligere har luftet drømme om en børsnotering.

Fra sommeren 2014 til sommeren 2015 har selskabet således opnået en vækst på over 300 pct. i antallet af liftanmodninger.

"Det er en fantastisk idé, og alligevel helt enkelt. Og så er det et eksempel på et firma, som virkelig har gjort hverdagen lettere for en masse mennesker," lyder det fra Peter Kofler.

Vinderne i de øvrige kategorier til Ivækstprisen:
Årets Idealist: Jesper Kjeldsen, Postevand
Årets Guldkantsiværksætter: Thomas Henriksen og Peter Mortensen, eGastro
Årets Kvindelige Iværksætter: Herle Jarlsgaard Hansen, Finderskeepers
Årets Unge Håb: Jesper Theil, Hjalte Wieth og Christoffer Nyvold, SoundBoks
Årets Vovehals: Lea Korsgaard, Zetland
Årets Gyldne Hat: Camilla Hessellund Lastein, Lix Technologies

Sidste års vinder af 'Årets Væksteventyrer' blev Nicklas Kany, stifter af MentorDanmark.