Genmabs bestyrelsesformand træder tilbage - næstformand står klar som afløser

396508_16_9_large_b_997.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
21. feb 2020 KL.21:23

Genmabs bestyrelsesformand, Mats Pettersson, træder tilbage. Bestyrelsen agter at pege på Deidre P. Connelly til ny formand. Connelly er i øjeblikket næstformand i Genmabs bestyrelse. 

Det meddeler den danske medikovirksomhed fredag aften til fondsbørsen.

Mats Pettersson, der er 74, vil træde tilbage 26. marts, når hans valgperiode som formand udløber, skriver Genmab. 

“Det har været en ære at stå i spidsen for Genmabs bestyrelse i disse syv fantastiske år og at have arbejdet side om side med Jan (van de Winkel, adm. direktør i Genmab, red.) og ledelsen. Deres passion for videnskab og innovation og deres klare vision for fremtiden har positioneret Genmab til fremtidig succes,” udtaler Pettersson i meddelelsen. 

Han fortsætter: 

"Genmab har nu alle ressourcerne til at realisere sin vision om at transformere cancerbehandlingen, inklusiv et stærkt finansielt fundament, førende teknologi og medarbejderhold med højt fagligt niveau og dedikation". 

Fra topchef, Jan van de Winkel, lyder der stor ros til den afgående formand: 

“Jeg er ekstremt taknemmelig for Mats og hans stærke lederskab som bestyrelsesformand,” lyder det bl.a. fra Jan van de Winkel

Amerikanske Deidre P. Connelly, 59, træder altså ifølge planen op fra posten som næstformand i bestyrelsen, hvor hun blev valgt ind i 2017. Hun var tidligere direktør for den Nordamerikanske del af medikoselskabet GlaxoSmithKline.

Hun bliver den blot anden kvindelige bestyrelsesformand i et C25 selskab. 

Aktie: Genmab