Genmab opjusterer forventninger til salg og indtjening i 2019

386026_16_9_large_217.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
14. aug 2019 KL.17:54
Biotekselskabet Genmab holder gang i vækstmaskinen og opjusterer forventningerne til omsætningen for 2019.

Det oplyser Genmab i forbindelse med aflæggelsen af sit halvårsregnskab. 

Dermed forventer Genmab nu et samlet salg på 4800 mio. kr. for 2019 mod tidligere 4600 mio. kr. 

Også driftsindtjeningen får et nøk op. Her venter biotekselskabet en indtjening på 2050 mio. kr. Det er 50 mio. kr. mere, end hvad selskabet tidligere havde spået. 

Opjusteringen fra Genmab skyldes øgede royaltyindtægter fra salget af Darzalex, som i juli viste gode takter, da partneren Johnson & Johnson kom med regnskab for andet kvartal. 

Slår analytikernes forventninger til salg


Omsætningen i andet kvartal landede på 774 mio. kr. Dermed slår Genmab analytikerkorpsets forventninger til salget.

Her var forventningen, at Genmab ville lande en samlet omsætning på 734 mio. kr. i andet kvartal, viser konsensusestimater indsamlet af Bloomberg. 

På selve driftsindtjeningen smadrer biotekselskabet også analytikernes forventninger. Her var konsensus forud for regnskabet en indtjening på 77,4 mio. kr. Denne ender på 137 mio. kr. 

Dermed kan Genmab notere sig et nettoresultat for årets andet kvartal på 85 mio. kr. 

For hele første halvår af 2019 havde Genmab en samlet omsætning på 1365 mio. kr., hvilket ligger 15 pct. over salget i samme periode sidste år. Fremgangen i salget skyldes hovedsageligt et øget salg af Darzalex, der bruges til behandling af knoglemarvskræft.

Darzalex, der bliver solgt af Johnson & Johnson via partnerskabet med Janssen, omsatte i årets første seks måneder for 1403 mio. dollar, hvilket ligger 49 pct. over salget i samme periode sidste år. 

Salget resulterede i royaltyindtægter til Genmab på samlet 1169 mio. kr. 

Analytikere havde ventet opjustering

Det var allerede ventet blandt flere analytikere, at en opjustering fra Genmab kunne lure i horisonten.

Det skyldes, at salget af Genmabs præparater afregnes i dollar, hvor biotekselskabet selv har taget udgangspunkt i en dollarkurs på 6 kr.

Siden årsskiftet har dollaren i forhold til kronekursen bevæget sig mellem 6,50 kr. ved årsskiftet til 6,67 kr. onsdag eftermiddag.

Når Genmab veksler sine indtægter fra Johnson & Johnson til danske kroner, vil derfor være en ekstra gevinst. 

“Genmabs 2019-prognose tager udgangspunkt i en dollarkurs på 6,0. Med udgangspunkt i de nuværende valutakurser ser vi gode muligheder for en opjustering af prognosen for omsætning og indtjening i forbindelse med regnskabet,” skrev Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, forud for regnskabet. 

Johnson & Johnson langer masser af Darzalex over disken

Det stærke kvartalsregnskab fra Genmab kommer ikke som nogen stor overraskelse.

For en måned siden kom der salgstal fra Genmabs største partner Johnson & Johnson, der står for salget af Darzalex.

Her kunne den amerikanske partner berette, at salget af midlet mod knoglemarvskræft var steget til 774 mio. dollar i årets andet kvartal – en stigning på 52 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år.

En stor del af væksten – i alt 16 procentpoint – skulle dog tilskrives engangseffekter fra pris- og refusionsforhandlinger i enkelte europæiske lande, oplyste Johnson & Johnson i forbindelse med regnskabet.