SENESTE NYT KURSER Bliv kunde
Virksomheder

G4S-chefer må forklare sig på investormøder

Det dansk-britiske sikkerhedsfirma G4S har måttet stille med både investor-relation-chefen og lobbyistchefen ved en-til-en-møder med institutionelle investorer for at forklare sig om kritisable forhold for selskabets ansatte i Qatar og Forenede Arabiske Emirater.

Blandt andet har G4S-cheferne holdt møder med den største danske G4S-investor Pædagogernes Pension, der ejer aktier for 70,6 mio. kr. i sikkerhedsfirmaet.

"Vi har så sent som 17 januar i år haft et en-til-en-møde med G4S ved deres Head of Government Relations samt Director of Investor Relation om menneskerettigheder, arbejdsforhold og forretningsetik," skriver adm. direktør Sune Schackenfeldt i et mailsvar.

"Dette møde antyder, at problemerne i Qatar og Forenede Arabiske Emirater tages alvorligt af ledelsen, og der er taget flere skridt til at identificere og forhindre den usunde og endda ulovlige rekrutteringspraksis, som G4S via deres lokale contractors har anvendt," forklarer han endvidere.

Foruden en-til-en-møder med institutionelle investorer har G4S også drøftet problemerne med firmaer som Hermes EOS, ISS og Sustainalytics, der repræsenterer institutionelle investorer verden over.

Den dialog har dog nu fået PKA til at ekskludere G4S og føje selskabets på pensionskassens såkaldte negativliste.

Også MP Pension har besluttet at sælge fra og ekskludere sikkerhedsfirmaet.

Men hos Pædagogernes Pension mener Sune Schackenfeldt, at dialogen i stedet viser, at aktivt ejerskab virker.

"Casen viser omvendt styrken ved forandring gennem aktivt ejerskab og dialog frem for at vende ryggen til problemerne," skriver han.

Hos G4S vil pressechef Tim Malone ikke drøfte konkrete møder i offentligheden.

"Vi har en igangværende dialog med aktionærer om flere forhold, men kan ikke kommentere konkret," skriver han.

Danske pensionskasser ejede ved seneste opgørelse G4S-aktier for samlet lidt over 100 mio. kr.

joch@borsen.dk

Andre læser også

DAGENS

E-AVIS

E-avis vignette
Dagens E-avis

BØRSEN

Fortælling