Fynsk rigmand køber sig ind i it-selskab for millionbeløb: Nu skal der skaleres og ekspanderes

364623_16_9_large_982.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
21. jun 2018 KL.16:31
Bjørn Lund Smidt, der har tjent sin formue på virksomheden DK Online og salget af den svenske betalingskoncern Bambora køber 10 pct af sikkerhedsvirksomheden Chili Security for et større millionbeløb - og nu skal der fart på, fortæller begge parter. De vil dog ikke vil ud med det konkrete tal.

Chili Security er stiftet ud fra idéen om, at softwarebranchen var begyndt at gå den forkerte vej, fortæller virksomhedens  adm. direktør, Martin Larsen. 

”Dem, der ikke er 100-meter mestre i computere, mangler kundeservice i stedet for selvbetjening. Om du skal have et antivirus produkt eller en cloudløsning, så ordner vi det,” fortæller iværksætteren.

Deres nye investor, der ligesom selskabet selv har fynske rødder, mener også, at det er den helt rigtige indgang til markedet.

"Jeg ser stort potentiale i virksomheden. Internetsikkerhed er meget oppe i vælten lige nu, men der er alt for mange, der spiller på frygt. Chili har set rigtigt i, at folk har brug for kontakt med mennesker, der kan hjælpe os i en mere og mere kompleks hverdag," siger han.

Lige nu er Chili Security kun aktiv på det danske marked, men med kapitalindsprøjtningen forventer Martin Larsen snart at ekspandere til flere dele af Nordeuropa, heriblandt Norge og Sverige.

”Pengene skal udelukkende bruges til vækst. Nu har vi fundet den rigtige måde at gribe markedet an på, så nu skal det skaleres,” siger han og fortsætter:

”Selvfølgelig fokuserer man altid på vækst, men vi har haft fokus på overskud og bundlinje. Nu er strategien at sætte ekstra skub i forretningen.”

Chili Security har hovedsæde i Odense og beskæftiger 25 medarbejdere. Overskuddet i 2017 lød på 1,4 mio. kr.

"Vi skal drille de store"

Chili Security vil sætte turbo på alle led af forretningen og forventer årlige vækstrater på mere end 50 pct.

"Hele planen med Bjørns investering er, at vi skal sætte skub på at vækste kundetilgangen. Det er en branche, hvor det handler om at have en stor kundeskare, hvis vi skal op at drille nogle af de større," siger Martin Larsen, der gerne vil op og konkurrere med de etablerede selskaber.
 
"Med den vækst og den fart vi har nu, så tror jeg bestemt vi har mulighed for at drille de store," siger han og tilføjer:
 
"Hvis man kigger nogle år frem i softwarebranchen, så tror jeg på, at det er dem, der yder en ekstraordinær service, der vinder." 

Kundelisten har ramt nummer 100.000, og tæller bl.a. pensionsselskabet PFA og internetvirksomheden Waoo.

Kloge penge

Valget af Bjørn Lund Smidt som investor skyldes især, at han før har været en del af processen med at løfte en virksomhed ud over Danmarks grænser.

"Nu har vi formået at drive virksomheden med ca. 100.000 kunder. Men det kræver mere, især når vi skal ekspandere til udlandet. Det har jeg ikke selv erfaring med. Så det at gøre det med Bjørn, der har gjort det med stor succes, det forventer jeg meget af," fortæller Martin Larsen.

Han fortæller desuden, at virksomheden får behov for yderligere kapital snart til videre ekspansion.

Bjørn Lund Smidt selv ser også frem til at sætte sine kompetencer i spil i Chili Security,

"Jeg har ledt efter noget, der ligner det, jeg kommer fra, med en stærk kultur. Det synes jeg, der er her. Jeg kommer fra betalings-branchen, og har arbejdet i en meget vækstorienteret virksomhed de seneste 10-12 år. Chili minder lidt om den virksomhed, jeg selv havde. Så vi kan springe nogle af erfaringerne over, fordi jeg har den indsigt, jeg har," siger han.

Nu går de to forretningspartnere i gang med et større strategiforløb.

"Hvad skal man gribe og gøre, når man gerne vil i gang internationalt? Hvor starter forretningen henne? Hvad er det for et koncept, vi går til udlandet med.Det kommer vi til at bruge noget tid på," siger Bjørn Lund Smidt.