Fynsk autogigant blev solgt for 3 mia. kr. i sommer: Nu stiger overskuddet til rekordniveau

370872_16_9_large_887.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
20. okt 2018 KL.15:21

Den fynske koncern FTZ, der er specialiseret i reservedele til biler og har knap 1200 ansatte, blev i sommer solgt til svenske Mekonomen for omkring 3 mia. kr. 

Og det nyligt offentliggjorte regnskab for 2017/18 afslører, hvorfor Mekonomen var klar til at smide så stort et beløb for selskabet. 

Omsætningen stiger med knap 100 mio. kr. til 2,3 mia. kr., mens overskuddet efter skat når rekordhøjder med 196 mio. kr. 

Driftsresultatet stiger også, til 246 mio. kr., og udviklingen bliver i ledelsesberetningen kaldt "særdeles tilfredsstillende," og FTZ forventer, at top- og bundlinjen vil udviklet sig stabilt det kommende år. 

Hovedsæde i Odense

FTZ er den største distributør af bilreservedele i Danmark med omkring 11.000 kunder. Kæden har sit eget franchisekoncept og har omkring 920 franchises under forskellige brands som AutoMester, Hella Service Partner, Din Bilpartner og CarPeople.

FTZ, der har hovedsæde i Odense, begyndte som Fyns Auto Udstyr i 1962, men er siden blevet landsdækkende med 51 afdelinger.

I 1985 blev den købt af den tyske Hella-koncern, som i juli scorede i milliardbeløb på et sælge til Mekonomen.

Store forandringer 

Markedet for reservedele i bilbranchen er i stor forandring. Bilerne bliver hele tiden mere avancerede, og det stiller nye  krav til uafhængige værksteder for at kunne konkurrere med bilmærkernes egne værksteder.

FTZ har derfor investeret massivt digitalisering af sin egen forretning og ude hos kunderne, hvor værkstederne skal bruge telematik til at udlæse fejlkoder på bilerne.

"Vi udvikler os løbende, så vi på det frie marked faktisk kan gøre det, som man kan på originale værksteder," sagde Sven Kristensen, adm. direktør i FTZ, sidste år til Børsen.