Fremstormende hjemmeside for terapeuter erklærer krig mod Nets

335567_16_9_large_319.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
25. nov 2016 KL.15:16
Platformen Terapeutbooking, der organiserer klinikkers hverdag med journalføring og booking, vil tage kampen op mod betalingsgiganten Nets, der ejer Dankortet. 

Således har virksomheden lanceret betalingsløsningen Easypay, der skal gøre det nemt for de mange små praksisser at modtage betaling over hjemmesiden. 

"Nets har monopol på dankortet i Danmark, og jeg mener i den grad, at de har sovet i timen," siger medstifter af Terapeutbooking, Bo Møller. 

"De kan stå og skovle penge ind, fordi langt størstedelen af danske erhvervsdrivende er nødt til at have et eller andet engagement hos dem, og det betyder, at de ikke har arbejdet på deres kundeservice," siger han videre. 

Ingen bruger traditionelt dankort mere

Terapeutbooking har mere end 9000 klinikker og terapeuter fordelt på 13 lande, som bruger deres platform, og der kommer op mod 700 nye kunder til om måneden, "så det går relativt stærkt," fortæller Bo Møller. 

For at gøre deres platform mere attraktiv og tiltrække flere kunder har Terapeutbooking lavet betalingsløsningen Easypay, der er lavet i samarbejde med den fremadstormende milliardvirksomhed, Stripe, som bliver deres indløser i stedet for Nets. 

I Easypays betalingsløsning er alt inkluderet, og man skal derfor ikke bekymre sig om at tage stilling til flere ting og en masse papirarbejde.

Det betyder, at man kan sætte det op på fem minutter, hvorefter man er klar til at modtage betalinger over internettet. Den enkelte klinik eller terapeut kan selv vælge de kort, som man vil modtage, men dankortet er dog undtaget, da Nets har monopol på dette.

"Der er alligevel næsten ingen, der har et traditionelt dankort længere, så størstedelen vil have Visa-delen på det også," mener Bo Møller. 

Kan blive guldrandet forretning

Indtil videre har Terapeutbooking testet løsningen hos et par hundrede af deres kunder, men i næste uge bliver konceptet blæst ud til alle klinikker i deres fold. 

Bo Møller håber at tiltrække endnu flere kunder til platformen via det nye tiltag, men ser samtidigt også en potentielt guldrandet forretning. 

"Med Easypay får vi skabt en platform, der bliver endnu mere attraktiv for vores kunder, men vi kommer naturligvis også til at tjene penge på det, fordi vi tager 1 pct. af transaktionen," siger Bo Møller. 


Stifteren oplyser, at de kan se, at de klinikker, der bruger Terapeutbooking, i år har sendt fakturaer til kunder for mere end en mia. kr. i år. 

"Vi har en forventning om, at tusinder af vores kunder vil bruge Easypay, og når vi kommer til at håndtere milliarder gennem vores betalingsløsning, så kommer det til at blive en rigtig spændende forretning for os," siger Bo Møller. 

Betalingsløsningen Easypay koster ikke noget for kunderne i oprettelse og abonnement, men til gengæld betaler man 1. pct. i transaktionsomkostning plus et gebyr på 1,5 kr. ¨'

Til sammenligning betaler man 1,9 pct. plus 2,60 kr. i gebyr hos Paypal. Hos Nets er priserne mindre gennemskuelig, fordi prisen afhænger af det miks af betalingskort, som butikken modtager, antallet af betalinger og beløbsstørrelsen af de varer, der sælges, skriver Nets.

Holder sig til terapeuter indtil videre

Selvom Bo Møller ser Easypay som en seriøs udfordrer til Nets, så vil betalingsløsningen kun være tilgængelig for kunder, der bruger platformen Terapeutbooking indtil videre. 

"Vi har ikke nogen intentioner om at gå ind i andre markeder lige nu. Vi vækster massivt på praksisser, og vi kan se, at alene i Danmark stikker det fuldstændigt af med terapueter og klinikker, så det er der, vi holder fokus i første omgang," siger Bo Møller.

" Men jeg vil ikke udelukke, at vi kan se på andre spændende forretningsmuligheder, men lige nu er det det her, vi brænder for," siger han videre. 

Nye udfordrere kan drille Nets

Ifølge it-professor og institutleder på CBS, Jan Damsgaard, så kan nye betalingsløsninger som Easypay og Mobile Pay udfordre Nets' monopol i Danmark.

”Der er rigtig mange nye betalingsløsninger på vej, og hvis man har et defacto monopol, så vil der ske det, at de kommer til at få en mindre markedsandel i fremtiden, fordi der kommer alle de her nye løsninger," siger han og henviser til TDC, der tidligere havde monopol på telefonimarkedet i Danmark, men nu blot er en af mange spillere.

Hos Nets er man ikke bange for konkurrencen fra Easypay, men byder nye aktører velkommen.

"Vi byder al konkurrence velkommen – det sikrer, at alle aktører gør deres yderste for at udvikle og lancere de bedste løsninger til gavn for både forretninger og slutkunder," siger salgsdirektør med ansvar for salg af betalingsløsninger i Nets, Peter Høj Hesselund.

"Vi skal lytte til vores kunder og følge med udviklingen, så vi altid vil være en attraktiv mulighed for butikker, der ønsker at tage imod digitale betalinger. Vi ser løbende på vores prissætning og gør vores yderste for at prisen passer til den værdi, vi leverer til vores kunder," siger han videre. 

Nets oplyser, at de i Finland har haft succes med at levere en samlet pakkeløsning målrettet mod små- og mellemstore virksomheder, og den type forretninger i højere grad efterlyser en samlet løsning.