Finanstilsynet advarer mod bank: Er ikke et registreret selskab og findes ikke på adresse

null

389501_16_9_large_243.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
16. okt 2019 KL. 9:52
Finanstilsynet advarer mod PrivatBanken, der udsteder lån på hjemmesiden www.privatbanken.dk

Selskabet har oplyst sin adresse til at være Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg. 

Finanstilsynet skriver dog, at PrivatBanken ikke findes på selskabets angivne adresse. Desuden oplyser tilsynet, at selskabet ikke er registreret i Danmark, ikke er under tilsyn og "ikke har tilladelse til at udøve aktiviteter omfattet af lov om finansiel virksomhed."

Hjemmesiden er aktuelt lukket ned.

På Finanstilsynets hjemmeside kan der findes oplysninger om, hvilke selskaber der har tilladelse til at drive pengeinstitut i Danmark.

Selskabet som Finanstilsynet advarer mod skal ikke forveksles med Privatbanken A/S, oprindeligt Privatbanken i Kjøbenhavn, der blev stiftet 1857. 

Stigende antal svindel-selskaber

Tilbage i august var Finanstilsynet også ude med en advarsel til danskene om et selskab, der drev virksomhed uden tilladelse.

Advarslen omhandlede Chris Gardner Group, der heller ikke havde tilladelse til at udøve aktiviteter, der er omfattet af lov om finansiel virksomhed.

I samme omgang oplyste Finanstilsynet om et stigende antal selskaber, der forsøgte at snyde sine kunder. 

"Finanstilsynet opfordrer til at være agtsom ved handel af finansielle instrumenter, da der er et stigende antal selskaber, der forsøger at svindle," skrev tilsynet i en meddelelse.