Familieejet firma lander rekordresultat: Runder 1 mia. kr. i omsætning

384501_16_9_large_517.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
13. jul 2019 KL.15:54

Den familieejede virksomhed Eurodan-huse, der leverer færdigbyggede huse til kunderne, fortsætter med at tjene styrtende med penge.

På fem år har den sønderjyske virksomhed mere end firedoblet resultatet, der for 2018/19 lyder på knap 43 mio. kr. mod 32 mio. kr. året før. Dermed har koncernen sammenlagt tjent 138 mio. kr. siden 2014.

Samtidig har Eurodan-huse for første gang i selskabets historie rundet 1 mia. kr. i omsætning, viser et nyt regnskab. Det er en stigning på 43 pct. sammenlignet med året før, hvor omsætningen lød på 761 mio. kr.

“Jeg er jo sindssyg stolt og ydmyg over det, som vores team har leveret. Vi har så mange gode og dedikerede medarbejdere, der har leveret hver eneste dag, og det er derfor, at vi har nået det her resultat," siger adm. direktør Thomas Dahl.

Han har sammen med sin bror, Rasmus Dahl, stået i spidsen for Eurodan-huse siden 2010, hvor de tog over efter deres far, Niels Christian Dahl, som grundlagde firmaet i 1978.

Siden er virksomheden vokset, og på trods af rekordomsætningen fremgår det af regnskabet, at selskabet stadig ser “udviklingsmuligheder." Ifølge Thomas Dahl skal firmaet de kommende år som minimum fortsætte med at lande resultater på linje med det nyeste regnskab.

“Vi har en forventning om, at resultatet bliver nogenlunde det samme niveau næste år. Vi ser ind i et stabilt dansk marked. Det betyder ikke, at vi nødvendigvis skal have den samme vækstrate som sidste år, men vi skal holde det her niveau de kommende år," siger direktøren.

Forandringer hos forbrugerne

Eurodan-huse har bygget forretningen op om færdigbyggede huse og muligheden for, at kunderne kan få finansieret deres byggegrund gennem virksomheden, så de først skal betale, når de flytter ind i det nye hus.

Modellen har ifølge Thomas Dahl sikret Eurodan-huse markedsandele i løbet af 2018, hvor markedet for færdigbyggede huse også er vokset, siger direktøren.

Han mener, at firmaets konstellation som familieejet er en fordel sammenlignet med konkurrenterne.

“Vi har været i branchen i 41 år, og det er der ikke andre af vores kollegaer, som har. Så vi er jo en god, gammel dansk familievirksomhed med et godt brand. Og så har vi fundet det rette mix imellem udstyr, kvalitet og pris, hvor vi kan give kunderne sikkerhed for det, de køber. De ved, at vi stadig er der i morgen," siger han.

Eurodan-huse, der holder til i Rødekro, anslår, at danskerne hvert år køber omkring 5.500 færdigbyggede parcelhuse. Siden familiefirmaet blev etableret, er der dog sket store forandringer i de krav, som kunderne stiller, forklarer Thomas Dahl.

Blandt andet forventer forbrugerne nu i højere grad, at husene er miljørigtige og energivenlige, og her satser Eurodan også på at tage markedsandele de kommende år.

“Vi har jo bygget vores koncept op om at levere så enkle og nemme løsninger, som muligt, når man gerne vil have et nyt hus," siger direktøren, der tilføjer, at han tror, at forbrugerne er blevet mere bevidste om fordelene ved at købe et nyt hus fremfor et brugt hus.

“Nybyggeri har jo mange fordele sammenlignet med et brugt hus i forhold til energi. Det er gode materialer, der er lavenergi og der er ikke nogen uforudsete omkostninger. Det er der, hvis man køber brugt," siger han.