Falcks omsætning sætter milliardrekord: Overskud lander på 34 mio kr

341074_16_9_large_966.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
03. mar 2017 KL.14:53

Redningsgiganten Falck oplever fortsat fremgang i omsætningen, der nu nærmer sig 16 mia. kr. Men indtjeningen halter stadigvæk voldsomt efter. 

Således kunne Falck i 2016 omsætte for 15,96 mia. kr., hvilket er en fremgang på 700 mio. kr. ifht. året før. 

Bundlinjen havde også vokseværk ifht. året før, og den lyder nu på 34 mio. kr., hvor 2015 bød på et dundrende underskud på 586 mio. kr. 

Fremgangen i omsætningen er særligt drevet af en fremgang i Falcks største forretningsben, Emergency, hvor omsætningen steg med 600 mio. kr. til 10 mia. kr.

Segmenterne Assistance og Healthcare oplevede også fremgang i omsætningen i 2016, mens Safety Services fortsat har faldende omsætning på grund af den globale nedgang i olie- og gasindustrien.

Forventer omsætningsfremgang og øget overskudsgrad

Driftsresultatet (ebitda før særlige poster) udgjorde 792 mio. kr., hvilket er et fald på 179 mio. kr. i forhold til 2015.

Overskudsgraden på driften landede i 2016 på 5 pct. I 2012 lå denne på 9,4 pct., men er siden faldet løbende.  

Det er da også problemet med manglende indtjening, der vil blive Falck hovedfokus i 2017. 

Her venter Falck en fremgang i omsætningen på omkring 5 pct. samt en forbedret overskudsgrad.

"I de seneste år har vi til trods for stærke vækstrater oplevet en faldende overskudsgrad. Vores hovedfokus vil i de kommende år være på at høste frugterne af den vækst, vi allerede har opnået, ved at forbedre overskudsgraden, samtidig med at vi vil udnytte det vækstpotentiale, der er i de markeder, hvor Falck har aktiviteter," udtaler bestyrelsesformand Peter Schütze og fortsætter:

"For at det kan lykkes, skal vi fortsat forpligte os til altid at leve op til vores løfter og levere ydelser af høj kvalitet på alle forretningsområder. Det vil fortsat kræve en stærk indsats af vores højtkvalificerede og dedikerede Falck-medarbejdere, som er det altafgørende fundament for alt, hvad vi gør."

Ny topchef i Falck

Onsdag kunne Falck præsentere en ny topchef for selskabet i skikkelse af Jakob Riis, der er koncernchef hos Novo Nordisk med ansvar for det nordamerikanske marked.

Når Jakob Riis starter 1. maj, skal han tage over for Falcks tidligere topchef Allan Søgaard Larsen, der blev fyret i december, efter bestyrelsen var kommet frem til, at han havde en alt for stor ejerandel i Falck. 

Således ejer han 10,25 pct. af Falck sammen med vicekoncernchef, Morten R. Pedersen. 

Bundlinjen halter gevaldigt efter

Falck leverede i 2015 et dundrende underskud på 586 mio. kr., der primært var drevet af store nedskrivninger i divisionen Safety Services, som har været hårdt ramt af den store nedgang i olieindustrien.

Under den forrige topchef for Falck, Allan Søgaard Larsen, er toplinjen i selskabet nærmest eksploderet, idet selskabet fra 2011-15 har tredoblet omsætningen til mere end 15,2 mia. kr., mens bundlinjen ikke er fulgt med

"Falck har været igennem en fantastisk vækstperiode, og nu er der brug for at genskabe lønsomheden, og det er det, som han (Jakob Riis, red.) har vist, at han er god til," sagde Peter Schütze til Børsen i forbindelse med nyheden om, at Jakob Riis indtager direktørstolen hos redningsgiganten.