Falck i store problemer med at kradse penge ind i USA

349856_16_9_large_695.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
21. aug 2017 KL.17:42
Falck tog mandag en monsternedskrivning på 382 mio. kr. Langt størsteparten stammer fra, at redningskoncernen har svært ved at hive pengene op af lommerne på skyldnere for kørsel med ambulancer.

Falcks nytiltrådte topchef, Jakob Riis, forklarer, at forretningen er meget fragmenteret med kørsel for private, folk der har sundhedsforsikringer, Medicare og Medicaid.

Der er med andre ord mange kanaler, hvor pengene skal kradses ind

Opgiver skyldnere fire år tilbage

”Vi har korrigeret for udeståender i 2013, 2014, 2015 og 2016. Der er mange af de fakturaer vi formentlig ikke får betaling for,” erkender Jakob Riis.

Jeres konkurrenter må da have de samme problemer?

”Det er ikke ukendt, at beregninger af udeståender og rabatter i USA er noget, der er svært at håndtere. Det er kompliceret, og man skal være meget præcis i sine værdiansættelser”

Hvad gør I nu. Det kan du da ikke leve med?

”Vi bruger den samme model frem over, som vi har brugt til at revurdere forretningen. Så har vi sat en klar struktur op for, hvordan vi ledelsesmæssigt er inde over to gange årligt, og her sidder jeg også med”

Det handler vel bare om at kradse penge ind. Gør I det nu på en anden måde, så det virker?

”Nej, grundprincipperne er formentlig de samme. Det har tidligere ikke været i det store ledelsesmæssige fokus, men det bliver det fremover”

Langt hen ad vejen får Falck i Nordamerika kun betaling for halvdelen af deres udeståender

”Matematikken er sådan, at hvis man gør det rigtigt godt, har det en meget positiv påvirkning af overskudsgraden. Gør vi det ikke så godt, som vi kunne, taber vi hurtigt penge,” siger Jakob Riis