Erhvervsstyrelsen politianmelder Peter Warnøe for ulovlige aktionærlån

387957_16_9_large_710.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
18. sep 2019 KL.14:18

null

Den kendte erhvervsmand og medstifter af venturefonden Nordic Eye, Peter Warnøe, er blevet politianmeldt af Erhvervsstyrelsen for at have taget ulovlige aktionærlån i sit private holdingselskab Oyster Invest Aps.

Det bekræfter Nordsjællands Politi over for Børsen.

Anmeldelsen er ifølge politiet indgivet den 30. august i år. 

"Det er ikke nogen nyhed i forhold til det, der allerede er omtalt i Børsen, så det har jeg ikke nogle yderligere kommentarer til," skriver Peter Warnøe i en mail. 

Han tilføjer, at han intet har modtaget fra Nordsjællands Politi. 

Erhvervsstyrelsen har ingen kommentarer til den konkrete sag, men tilsynschef Lykke Skødt skriver i en mail, at styrelsen går hårdere efter direktører og virksomhedsejere, der tager ulovlige aktionærlån, end tidligere.

"Generelt kan jeg sige, at vi har øget vores kontrol af ulovlige kapitalejerlån markant, og at vi i de grovere sager skrider til politianmeldelse, også selvom det ulovlige lån bliver tilbagebetalt," siger Lykke Skødt 

Blev pålagt tvangsbøder

Politianmeldelsen blev indgivet to dage efter Børsen søgte aktindsigt i en række breve, som Erhvervsstyrelsen har sendt til Peter Warnøe. 

Børsen har de seneste uger beskrevet, hvordan Peter Warnøe i årevis har taget ulovlige aktionærlån for mindst 20 mio. kr. i sine private selskaber.

I det seneste regnskab for Oyster Invest Aps skylder han fortsat 10 mio. kr., og det har fået Erhvervsstyrelsen til at skride ind over for serieinvestoren.

Erhvervsstyrelsen har i breve til selskabet og Peter Warnøe krævet, at han tilbagebetaler pengene inden seks uger, og da det ikke skete, pålagde den offentlige styrelse ham tvangsbøder på 7500 kr. om ugen. 

I samme brev truede styrelsen med, at forholdet ville blive politianmeldt, hvis den ikke modtog dokumentation for, at pengene var tilbageført. 

Dagen efter den første artikel om Peter Warnøes ulovlige aktionærlån, trak han sig som investor fra DR-programmet Løvens Hule. Den følgende mandag trak han sig midlertidigt som adm. direktør for Nordic Eye, som han stiftede i slutningen af 2016 sammen med serieinvestoren Lars Tvede.

Ifølge venturefonden har Peter Warnøe bedt om at tage orlov i de kommende tre måneder for at få tid og opmærksomhed til “personlige omstændigheder."

En del af det samlede billede

Bestyrelsesformand for Nordic Eye, Hans Henrik Klovborg, har ikke hørt om politianmeldelsen før nu.

"Nå, det skal jeg lige følge op på," siger han, da Børsen fanger ham på telefonen.

Ændrer det her noget i forhold til Warnøes orlov?

"Det er, som vi har sagt tidligere: Vi afventer den proces, vi har sat i gang. Det er også derfor, jeg ikke har flere kommentarer," siger han.

Hvad betyder den her oplysning for jer?

"Det er en del af det samlede billede. Selvfølgelig er den det."

stvr@borsen.dk
tobo@borsen.dk