En måned efter opkøb, som fordoblede Stark, køber byggekæmpen op igen

383519_16_9_large_371.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
24. jun 2019 KL.11:26
Stark Group, forhandler og distributør af byggematerialer, har indgået en aftale om at opkøbe to familieejede svenske byggemarkedskæder med en årlig omsætning på 450 mio. kr. 

Det skriver Stark i en pressemeddelelse. 

Det drejer sig om i alt otte filialer og et distributionscenter med i alt 150 medarbejdere. Seks af filialerne og distributionscenteret går under navnet  PoG Woody Bygghandel AB, mens de resterende filialer hedder Karl Ekesiöö Bygghandel AB. 

"Opkøbene vil betyde en yderligere styrket position for Beijer Byggmaterial AB, som er Stark Groups svenske selskab og en førende aktør i den svenske branche. Herefter skal Beijer Byggmaterial AB drive de i alt 82 filialer i Sverige," skriver virksomheden i pressemeddelelsen. 

Ifølge meddelelsen forventes aftalerne i Sverige at blive godkendt af relevante myndigheder i efteråret 2019.

Fordobler størrelse

De svenske opkøb kommer omkring en måned efter, at Stark meddelte, at man ville fordoble sin størrelse med et opkøb af den tyske byggemateriale-virksomhed Saint Gobain Building Distribution med en handel på til en værdi på 335 mio. euro (ca. 2,5 mia. kr.).

I forbindelse med det opkøb skrev Stark, at den årlige omsætning kommer til at stige fra 16,5 mia. kr. til 32 mia. kr., og antallet af medarbejdere bliver fordoblet til 10.000, og at Stark vil drive mere en 400 byggecentre i Nordeuropa.

"Det er intet mindre end en historisk milepæl for Stark Group at træde ind på Europas største marked for byggematerialer. Vi ser en konsolidering i markedet og udnytter de muligheder, der opstår, når det kan skabe værdi for vores ejere og kunder, " sagde adm. direktør i Stark Group, Søren P. Olesen, i pressemeddelelsen.  

Også det tyske opkøb forventes at blive godkendt af relevante konkurrencemyndigheder senest i andet halvår af 2019.