Eksperter: Lundbeck ind i eliteindeks - Tryg eller FLS er på vej ud

null

325453_16_9_large_823.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
01. jun 2016 KL.15:02
Medicinalkoncernen Lundbeck ser ud til at klemme sig ind i det danske eliteindeks for aktier, C20 Cap, mens enten forsikringsgiganten Tryg eller ingeniørkoncernen FLSmidth må forlade indekset.

Sådan lyder vurderingen kort tid før, at fondsbørsen selv melder ud, hvem der er de 20 udvalgte eliteaktier i det næste halve år.

"Alt tyder på, at Lundbeck kommer ind," siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank. 

C20 Cap justeres to gange årligt, og første skæringsdag lå tirsdag d. 31. maj - altså i går.

Økonomisk Ugebrev har derfor også regnet på det, og mener, ligesom Danske Bank, at Lundbeck bliver en del af det danske eliteindeks. 

Hvem ryger ud? 

Det næste spørgsmål, der melder sig, er, hvis plads medicinalgiganten skal overtage. Ifølge chefhandleren er der to muligheder. 

"Spørgsmålet er, om det er Tryg eller FLSmidth, der ryger ud," siger Mads Zink. 

Hos Økonomisk Ugebrev er man mere skråsikre. 

"Selvom det ikke er officielt endnu, så var Trygs efterslæb i forhold til nr. 20 (FLSmidth) så stort ved sidste opgørelse af omsætningen blandt C20-aktierne, at der ikke er tvivl om at Tryg må forlade C20-indekset," skriver ugebrevet. 

Grunden til, at der stadig er tvivl, selvom skæringsdagen lå tirsdag, skyldes, at fondsbørsen endnu ikke har meldt noget officielt ud. 

"Det er dem, der har svaret, for hvordan de beregner det, kan vi andre ikke rigtig vide," fortæller Mads Zink. 

Fondsbørsen har ikke ønsket at kommentere vurderingerne om en udskiftning i C20 Cap, men fortæller, at man kommer med en udmelding på beregningerne til markedet "i starten af juni."