Efter 80 investormøder: Renseridrenge rejser stort millionbeløb

null

325779_16_9_large_222.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
08. jun 2016 KL.13:00
En programklausul, der forbyder investorerne i Løvens Hule mod at investere i to ens projekter, var i sin tid skyld i, at JustCleaners måtte gå tomhændet fra programmet. Konkurrenten Washa kom nemlig først.

Men nu har virksomheden alligevel fået investor-kapital.  

Serieiværksætteren Tanveer Sharif, der bl.a. står bag rejseselskabet Travvia og teleselskabet Vopium, har nemlig smidt et beløb i millionstørrelsen efter den unge iværksættervirksomhed. 

"Vi har været i dialog med de første 50-80 investorer før Tanveer, men Tanveer var bare i øjenhøjde,” siger adm. direktør og idémand bag Just Cleaners, Arash Rahimi om den nye investor og uddyber: 

”Han har forståelse for at tjene penge. Han er en god købmand, som man siger."

Arash Rahimi ønsker ikke at oplyse, nøjagtig hvor stor en del af virksomheden, der bliver opkøbt for millionbeløbet, men fortæller om investeringen: 

"Vi har stadig aktier i selskabet, men vi afgiver en masse af dem for at få penge ind i selskabet.”

Bliver lagt sammen til én virksomhed

Tanveer Sharif har selv en virksomhed, Justin Joy, der har et tilsvarende koncept som JustCleaners.

Begge koncepter går kort fortalt ud på, at virksomheden henter dit tøj, renser det og afleverer det igen.

Men nu gør opkøbet, at virksomhederne i løbet af sommeren bliver slået sammen til én og samtidig får et nyt navn. 

"Vi lægger aktiviteterne i ét selskab, og det bliver det selskab, der kommer til at drive begge aktiviteter videre. Så alle dele bliver lagt under samme hylde," fortæller Tanveer Sharif. 

Det kan nemlig være en fordel for virksomhederne at arbejde sammen fremfor at være to spillere på markedet. 

"I forbindelse med det her opkøb vil der være nogle stordriftsfordele, som vi kan bruge og nyde godt af, simpelthen fordi logistikken bliver bedre, og priserne hos vores renserier forhåbentlig også bliver bedre," siger Arash Rahimi. 

Har været på investorjagt


Hos JustCleaners har det længe været et ønske at finde en passende investor. 

"Vi har hele tiden haft brug for en investor. Vi har bare villet vælge den rigtige," konstaterer Arash Rahimi, og uddyber, hvad netop Tanveer Sharif kan bidrage med.

"Først og fremmest har han et godt netværk. Han har forståelse for det her nye koncept, der hedder online renseri. Han har pengepungen i orden, og så har han bare haft forhenværende successer, der gør, at han kender til det at tjene penge. Vi stoler på, at han kan videreudvikle JustCleaners sammen med os." 

Det er også samme holdning, man finder hos Tanveer Sharif. 

”Jeg har jo tidligere startet andre virksomheder op, så min rolle bliver meget det her med det rigtige netværk, de rigtige kontakter og så selvfølgelig pengene,” siger han. 

Store udvidelsesplaner

I øjeblikket bringer JustCleaners ud i København, Valby og på Frederiksberg. Planen er, at virksomheden med den nye kapitalindsprøjtning og samarbejde inden for én måned vil udvide leveringsområdet til hele Storkøbenhavn og på længere sigt være landsdækkende. 

Men det nye selskab skal også ud over landets grænser, og her kan den nye investor også hjælpe til. 

"Jeg har nogle af de internationale kontakter, når vi skal videre herfra. Danmark er et rigtig fint marked, men vi ser også nogle muligheder i at komme udenfor landets grænser," fortæller Tanveer Sharif. 

Hverken JustCleaners eller Justin Joy ønsker at oplyse noget konkret om omsætning eller bundlinje. Tanveer Sharif fortæller dog, at Justin Joy har en omsætning, der 'pænt overstiger den anden side af et par millioner'.

Og det tal bliver højere i fremtiden, spår Tanveer Sharif.

"Jeg vil skyde på, at vi i hvert fald skal op på 5-6 mio. kr. i midten af 2017."

I øjeblikket har hvert renseri ca. 3000 registrerede kunder.