Dyster melding fra Hesalight-kurator: Aktiver er 7 kr. værd

336494_16_9_large_737.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
12. dec 2016 KL.15:04
Den første redegørelse fra kurator i konkursboet Hesalight er nedslående nyt for kreditorerne.

Investorer som Pensam, Ikea og Pensiondanmark står til et tab på næsten 600 mio. kr., og nu viser oversigten over konkursboets aktiver, at kreditorerne ikke skal regne med, at der er lette penge af hente.

Kurator Henrik Selchau Poulsen fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle konkluderer i sin redegørelse, at aktiverne i konkursboet foreløbigt har en samlet værdi af 7 kr.

I den meget kortfattede opgørelse, som Børsen er i besiddelse af, fremgår det punkt for punkt, hvor usikker kurator er på at hente de få værdier, han har identificeret i konkursboet. Derfor sætter han dem hver især til en foreløbig værdi af 1 kr.

Millioner deponeret i Sydbank

Den tilsyneladende bedste mulighed for at kradse et højere beløb ind findes på en konto i Sydbank.

Her står 11,5 mio. kr., der er deponeret til sikkerhed for en kontrakt med Parma i Italien, men de penge har Sydbank ikke ville frigive.

”Sydbanks advokat har oplyst, at forudsætningerne for en frigivelse af indestående efter bankens opfattelse ikke er opfyldt,” står det i redegørelsen.

Det fremgår også, at selv om kurator skulle få held til at få pengene frigivet, så har tre unavngivne kreditorer krav på 8,4 mio. kr. af indeståendet.

Forhandlinger strandet

Henrik Selchau Poulsen har ikke ønsket at kommentere redegørelsen.

Han har siden konkursen 18. november søgt at få overblik over Hesalight aktiver samt ”ført omfattende” drøftelser og forhandlinger med mulige købere til selskabets aktiver og aktiviteter. Tilsyneladende uden held.

”Processen er endnu ikke afsluttet,” understreger kuratoren i redegørelsen.