Driftsdirektør stopper i Mærsk Drilling

388101_16_9_large_879.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
20. sep 2019 KL. 8:54

Opdateret 09:34 Maersk Drillings driftsdirektør gennem godt fem år, Angela Durkin, fratræder sin stilling.

Det oplyser Mærsk Drilling i en fondsbørsmeddelelse. 

Det sker efter en omstrukturering i organisationen, hvor Drilling-selskabet lægger tre hidtidige ledelsesområder – Operations, Commercial og Technical – sammen til et enkelt, nemlig Operations. Det får den hidtidige kommercielle direktør Morten Kelstrup som øverste chef og medlem af Maersk Drillings topledelse, der slankes fra syv personer til nu fire.

Frederik Smidth, der er teknisk direktør, vil fremadrettet få ansvaret for integritet og projekter i den nye driftsfunktion. 

"Jeg vil gerne takke Angela for hendes mere end 5 års tjeneste og og betydelige bidrag til Mærsk Drilling. Under hendes ledelse har vi gjort vigtige fremskridt på vores sikkerhedsrejse og opretholdt en enestående operationel oppetid på vores boreplatforme,” udtaler adm. direktør Jørn Madsen i fondsbørsmeddelelsen.

Ifølge Jørn Madsen skyldes ændringen, at olieselskaberne, der er drilling-selskabets kunder, i de senere år har ændret deres forventninger og krav til deres leverandører af borearbejde og færdige oliebrønde.

"Hvor man traditionelt har hyret borerigge på dags-ratebasis, så er olieselskaberne i stigende omfang fokuseret på vores effektivitet og hvor hurtigt vi er i stand til at levere en færdig oliebrønd. Derfor er vi nødt til at tilpasse vores organisation og gøre den endnu mere kundefokuseret, og det afspejler denne organisationsændring," siger han.

Mærsk Drillings ledelseshold vil nu bestå af:

Jørn Madsen, Adm. direktør
Jesper Ridder Olsen, Regnskabschef 
Morten Kelstrup, Driftsdirektør
Nikolaj Svane, Chef for strategi og HR.

Angela Durkin, der er ingeniør fra Tyskland, har en omfattende, international karriere bag sig i det amerikanske firma Baker Hughes, der tilbyder en række services til offshoreindustrien.

Ændringerne vil træde i kraft den 27. september 2019.

Aktie: The Drilling Company of 1972