Dong-topchef i modangreb: Bagklogt, sensationelt og konspiratorisk

325429_16_9_large_313.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
01. jun 2016 KL. 9:27
Bagklogt, sensationelt og konspiratorisk.

Sådan betegner topchef i energimastodonten Dong Henrik Poulsen den kritik, der de seneste uger har raset særligt omkring den store værdistigning i koncernen siden 2013, hvor staten solgte dele af koncernen til blandt andre amerikanske Goldman Sachs.

Det skriver Berlingske Business.

Henrik Poulsen mener ikke, at værdistigningen af Dong fra efteråret 2013, der potentielt kan blive 61,5 mia. kr ved den kommende børsnotering, er usædvanlig, da selskabet har udviklet sig enormt i perioden.

"Hvis man ikke har fulgt koncernens udvikling nøje kvartal for kvartal og kun har to observationspunkter, der hedder efteråret 2013 og sommeren 2016 vil man sikkert tænke: Hold da op! Men hvis man har fulgt udviklingen, så vil man se, at vi er en helt anden virksomhed i dag end for to-tre år siden, og så vil man måske ikke være så overrasket," siger Henrik Poulsen til Berlingske Business.

Til spørgsmålet om et incitamentsprogram, hvor Dongs ledelse er blevet beskyldt for at have haft økonomisk interesse i en lav prissætning i 2013, kalder Henrik Poulsen over for Berlingske Business kritikken himmelråbende forkert.

Han peger blandt andet på, at incitamentsprogrammet var et ønske fra aktionærerne og bestyrelsen og altså ikke direktionen selv.

/ritzau/FINANS