Danske IT-kæmper i nyt samarbejde mod IT-angreb

293457_16_9_large_601.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
29. okt 2014 KL.19:30

To af Danmark største selskaber inden for IT-sikkerhed indgår nu et strategisk arbejde for at bekæmpe IT-angreb via. e-mails.

Det drejer sig om Comendo og CSIS. Sammen vil de sørge for, at færre danske virksomheder bliver hacket via. spam på e-mails – også kaldet phishing.

”Den her type IT-angreb er et af de største sikkerhedsproblemer for danske virksomheder lige nu,” siger Troels Lind, adm. direktør hos Comendo.

Han forklarer, at det er den vej, som hackere i dag oftest bruger, når de vil ind og aflure oplysninger af danske virksomheder. Et eksempel kunne være en mail fra en afsender, der ligner Skat, men som ikke er Skat.

"Samarbejdet stod i stjernerne"

De to IT-virksomheder skal nu hjælpe hinanden med at intensivere kampen mod phishing. CSIS er langt i arbejdet med at overvåge it-angreb via. e-mails, hvorimod Comendo er langt med statistik og data over phishing.

”Det stod lidt i stjernerne, at det her samarbejde skulle i gang. Vi er et godt match, også fordi ingen af vores produkter overlapper hinanden,” forklarer Peter Kruse, partner i CSIS.

Comendo har i dag cirka 5000 danske virksomheder som kunder – lige fra DR til Køge Kommune. Hvert år omsætter de for 32 mio. kr. i IT-sikkerhed om året.

Begge selskaber nævner, at deres kunder vil få gavn af det nye samarbejde. Der findes ikke tal for, hvor mange danske virksomheder, der bliver ramt af phishing.