Dansk tattoo-satsning får kæmpetab: Rigmænd skyder millioner i Tattoodo

384193_16_9_large_113.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
07. jul 2019 KL.11:12

Millionerne fosser fortsat ud af den hypede danske tatoveringsplatform Tattodo, der har en særdeles prominent ejerkreds, som bl.a. består af Hummel-milliardæren Christian Stadil, den tidligere Liverpool-spiller Daniel Agger og kapitalfonden Nordic Eye med rigmændene Lars Tvede og Peter Warnøe i spidsen. 

Men selvom Tatoodo har mere end 17 mio. følgere på Facebook, hvor selskabet betegner sig selv som verdens største tatoveringsfælleskab, har Tatoodo endnu ikke præsenteret et overskud, og selskabet kommer ud af 2018 med det største minus siden stiftelsen i 2013.

Sidste år tabte Tatoodo 25 mio. kr. mod 23 mio. kr. i 2017, og dermed har selskabet sammenlagt tabt 83 mio. kr. siden 2013.

De gentagne kæmpetab har derfor fået ejerne til at skyde frisk kapital i selskabet, efter at underskuddet har været så stort, at det ifølge regnskabet har krævet en større millionindsprøjtning for at sikre selskabets fortsatte drift.

Tatoodos egenkapital var således i bund hen mod slutningen af 2018, hvor den viste en negativ egenkapital på 1,6 mio. kr., men siden har selskabet rejst 36 mio. kr. blandt investorerne.

Ifølge venturefonden Seed Capitals hjemmeside, er både venturefonden, som tidligere har skudt penge i Endomondo og Trustpilot, og Novo Nordisk-vicepræsident Jeppe Christiansen blandt de nye investorer.

Vil ekspandere i 2019

Tatoodo, der har skabt et online fællesskab blandt tatovører over hele verden og folk med en passion for tatoveringer, blev stiftet i København i 2013 af de to iværksættere Johan Plenge og Mik Thobo-Carlsen.

Gruppen af investorer tæller blandt andre også Ami James, der er kendt fra det populære Tv-program Miami Ink, som følger en tatoveringsbutik i Miami, og siden stiftelsen har online-platformen været hurtigt voksende.

Selskabet bragede frem i Børsen for to år siden, da investor Peter Warnøe forklarede, at Nordic Eye så store muligheder i det danske tattoo-startup. Han mente, at selskabet havde en god chance for at nå niveauet for en såkaldt enhjørning, som er betegnelsen for en virksomhed, der har en værdi på over 1 mia. dollar.

“Tattoodo kan blive en af de her nye nordiske unicorns. De er verdens største tatoveringssite, og de bliver svære at slå af pinden," sagde han til Børsen i 2017.

På trods af den store fanskare på Facebook, er selskabet endnu ingen pengemaskine, men ifølge årsregnskabet var det store tab helt i tråd med forventningerne.

“Ledelsen opfatter tabet som værende på linje med forventningerne og som et resultat af betydelige investeringer," skriver ledelsen i regnskabet, hvori det også fremgår, at platformens brugerbase er blevet mere end seksdoblet i 2018 og at der nu er cirka en halv million tilmeldte tatovører på Tattoodo.

Ifølge Seed Capital har platformen omkring 1,1 mio. månedlige besøgende og mere end 6,4 mio. brugere af selskabets app.

I løbet af 2019 vil selskabet ifølge årsregnskabet ekspandere og udvide til flere lande.