Dansk modemærke taber retssag mod Louis Vuitton: Skal destruere sko

393898_16_9_large_708.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
08. jan 2020 KL.14:42

Det lille danske modemærke Rich-Ycled har i Sø- og Handelsretten tabt en sag til modegiganten Louis Vuitton.

Det er den italienske designer Roberto de Majo, som har boet i Danmark i ti år, der står bag Rich-Ycled. Modemærket producerer sko ud af gammelt tøj, som de enten selv køber eller får indleveret af en kunde, der gerne vil have det genbrugt i et nyt produkt.

Og det er netop et par af virksomhedens sko, der blandt andet er fremstillet af tøj fra Louis Vuitton, som er omdrejningspunktet for sagen.

Louis Vuitton var bestemt ikke tilfredse med, at den danske virksomhed markedsførte og solgte sko lavet af deres tøj, og efter uenigheder med den franske modegigant valgte Rich-Ycled at sagsøge Louis Vuitton.

Ikke for et pengebeløb, men udelukkende for at få rettens ord for, at der ikke var noget i vejen med at bruge Louis Vuittons kendetegn i deres produkter.

Skal betale erstatning til Louis Vuitton

Modegiganten svarede tilbage med et erstatningskrav på knap 500.000 kr. og et krav om, at Rich-Ycled ikke måtte markedsføre og sælge produkterne. Desuden skulle de resterende produkter destrueres.

Nu har Sø- og Handelsretten altså vurderet, at der er tale om varemærkeforfalskede produkter fra Rich-Ycled. 

“Retten finder, at Rich-Ycleds produktion, markedsføring og salg af de omhandlende sko og T-shirts udgør en krænkelse af Louis Vuittons varemærkerettigheder samt en krænkelse af Louis Vuittons rettigheder efter markedsføringsloven," står der blandt andet i afgørelsen.

Rich-Ycled skal nu destruere produkterne, og derudover skal den lille danske virksomhed betale 75.000 kr. i erstatning til Louis Vuitton samt dække sagsomkostningerne.

Louis Vuitton er ejet af den franske luksusgigant LVMH, som i 2018 omsatte for 47 mia. euro eller 350 mia. kr. Til sammenligning omsatte Roberto de Majo og Rich-Ycled for 1,3 mio. kr., ifølge Ekstra Bladet.

Børsen har førsøgt at få en kommentar fra Roberto de Majo og advokat for Rich-Ycled, Julian Rosencrone von Benzon, men de er ikke vendt tilbage på Børsens henvendelser.

jaha@borsen.dk