Dansk lydfirma solgt til Kina i stor millionhandel

292959_16_9_large_784.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
21. okt 2014 KL.13:46
Den danske højtalerproducent Dynaudio er i dag blevet solgt til en kinesisk storspiller på audiomarkedet i stor millionhandel.

Det er selskabet Goertek Inc., der har overtaget pladsen som storaktionær med et køb af 83 pct. af aktierne hos Dynaudio for 291 mio. kr.

Og det nye ejerskab glæder begge parter.

”Det her giver en meget stor mulighed for Dynaudio i forhold til at kunne udvikle sig i fremtiden og komme mere ud i verden,” fortæller Lars Prisak, adm. direktør i Dynaudio.

GoerTek er ledende inden for hi-tech forbrugerielektronik og har base i Weifang i Kina. Selskabet ser en god mulighed i den danske højtalerproducent.

”Jeg har stor respekt for kompetencerne hos Dynaudio. Jeg ser frem til at accelerere væksten sammen med teamet hos Dynaudio,” skriver Bryan Jiang, bestyrelsesformand og grundlægger af GoerTek, i en pressemeddelse.

GoerTek har været børsnoteret på det kinesiske aktiemarked siden 2008.

Produktionen bliver i Danmark

Dynaudio er kendt som en af de danske virksomheder, der har valgt at beholde deres produktion i Danmark. Og det kommer en ny storaktionær ikke til at ændre på.

”Det har lagt både os i Dynaudio, men faktisk også GoerTek meget på sinde, at produktionen fortsat skulle være i Danmark. GoerTek mener, det er vigtigt, at vi bevarer vores brand, som er dansk kvalitet, produktion og udvikling i Danmark. Så det bliver der slet ikke rørt ved," forklarer Lars Prisak.

Efter storopkøbet af aktier i Dynaudio er der tre andre aktionærer tilbage. Bestyrelsesmedlem og stifter Wilfried Ehrenholz med 15 pct., bestyrelsesformand Johannes Bogh med 1 pct. og adm. direktør Lars Prisak med 1. pct.

Dynaudio ligger i Skanderborg.