Danfoss satser mere og mere: Investeringer i fremtiden har passeret 1 mia. kr. på et halvt år

385941_16_9_large_616.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
13. aug 2019 KL.17:05

null

Selv om Danfoss-koncernen oplever faldende vækst og nu kigger ind i meget lav eller måske endda negativ vækst, så fortsætter industrikæmpen med at investere i fremtiden.

I årets første seks måneder er der således satset 140 mio. euro eller lidt over 1 mia. kr. på forskning og udvikling af nye produkter.

Det oplyser Danfoss i sin halvårsmeddelelse.

Investeringen på over 1 mia. kr. i innovation, lig med det, Danfoss skal leve og vokse af i fremtiden, ligger 11 pct. højere end i halvåret i fjor. I fjor blev satsningen på innovation øget med 9 pct.

Investeringerne i fremtiden har i den første halvdel af i år udgjort 4,4 pct. af salget mod 4,1 pct. i fjor.

“Vi har leveret en stærk performance i et stadig mere vanskelig marked, men vi fortsætter med at styrke os. Der er megen snak om usikkerhed og krisestemning, men vi er altså også i en verden, hvor der er meget fokus på digitalisering og mere energieffektive og bæredygtige løsninger. Klima er i dag blevet et rigtig stort tema. Det er baggrunden for at vi løbende styrker vores kerneforretning og for at vi øger investeringerne i innovation,” fastslår koncernchef Kim Fausing.

Han peger på, at der investeret massivt i bl. a. nye it-systemer på tværs af koncernen, og på, at der stadig gennemføres mange akkvisitioner.

Senest har Danfoss fået alt på plads, så overtagelsen af den børsnoterede amerikanske virksomhed UQM Technologies, Inc. Selskabet udvikler og producerer højeffektive elektriske motorer og har mere end 50 års erfaring inden for fremdriftssystemer til køretøjer.

Økonomidirektør Jesper V. Christensen slår fast, Danfoss nu efter flere opkøb kan være med til at elektrificere alt fra gravemaskiner over busser til færger. Samtidig er der f. eks. investeret i sensorteknologi, som kan opsamle data, og i kunstig intelligens til brug i systemer til opvarmning.