Citi kalder Alzheimers-eufori forhastet: Novo-boss afventer britisk forsøg

394425_16_9_large_179.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
17. jan 2020 KL.13:04

Selv om potentialet er massivt og reaktionen forståelig, så mener storbanken Citi, at det er alt for tidligt at tilskrive værdi til muligheden for, at Novo Nordisk vil få succes med at udvikle et lægemiddel mod Alzheimers, fremgår det af et notat fredag. 

"Den nylige begejstring over det kommende Elad-studie i 200 patienter er forståelig, i lyset af aducanumabudviklingen (alzheimersmiddel fra Biogen, red.), men vi mener, at det er lidt forhastet at tilskrive væsentlig værdi på dette tidspunkt. Vi er mere fokuseret på fedmedata for semgalutid og amylinanalogen, højdosissemaglutid i diabetes, og den ugentlige insulin mod diabetes," skriver Peter Verdult, medicinalanalytiker iCiti.

I denne uge var Novo Nordisk for første gang på J. P. Morgan konferencen i San Fransisco, hvor Mads Krogsgaard Thomsen, ifølge Danske Bank, oplyste, at selskabets egne analyser viste, at Victoza udsætter demens for halvdelen af de patienter, der blev undersøgt.

Hvad skal klappe, før end Novo vil igangsætte et stort studie i Alzheimers?

"Det vil jeg ikke specifikt kommentere, men det er klart, at de resultater, der kommer fra et Alzheimers-studie (Elad-studiet, red.), der må man se, hvad der sker der," siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Studiet undersøger Victozas effekt i Alzheimers og er sponsoreret af Imperial College London, og resultaterne ventes inden for de nærmeste måneder. Er resultaterne gode, kan det føre til, at Novo Nordisk vil indlede et større studie i Alzheimers, men med lægemiddelstoffet Semaglutid, der har vist sig, at have bedre effekt i alt andet, sammenlignet med det aktive stof liraglutid, der er bestanddelen i Victoza.

Nyheden om at Novo Nordisk selv havde analyseret sig frem til positive data for Victoza, der indikerer en god effekt i Alzheimers trak Novo-aktien i vejret, så værdien af selskabet løftede  sig over 1000 mia. kr.