Christian Stadil efter millionsalg til Matas: Det her er drengenes dag - nu skal vi ud og surfe

368015_16_9_large_211.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
29. aug 2018 KL.16:18

Ejerkredsen bag Firtal Group, der driver ni webshops med fokus på sundhed og helse, har svært ved at få armene ned af begejstring. 

Torsdag morgen kom det frem, at Matas har betalt mindst 130 mio. kr. for it-virksomheden, som er startet af iværksætterne Jesper Ernst Hvejsel og Mikkel Harken Salling. I ejerkredsen sidder bl.a. Hummel-ejer Christian Stadil, der i 2015 i DR-programmet Løvens Hule skød 2 mio. kr. i selskabet for 10 pct. af aktierne. 

Det gør ham til storaktionær i ejerkredsen bag Firtal Group, der også tæller navne som Tommy Ahlers og Jesper Buch. 

"Det er rigtig stort, og det er drengenes dag. Jeg har været med fra sidelinjen, men det er deres fortjeneste, og de har gjort det fantastisk. Jeg er meget glad på deres - men også mine - vegne. For det viser, hvad ventureinvesteringer kan, hvis man rammer rigtigt," siger Christian Stadil. 

Han har med egne ord fået sin investering ti gange igen i form af et tocifret millionbeløb, ligesom han nu har aktier i Matas. 

"Vi fejrer det ved at tage op til Klitmøller og surfer og spiser en god middag," lyder det fra Christian Stadil. 

Luft under vingerne 


Firtal Group har for alvor fået luft under vingerne i de seneste år, hvor omsætningen er skudt i vejret. Sidste år landede toplinjen på 91 mio. kr., og i år forventer man en omsætning på mere end 140 mio. kr. Fra 2016 til 2017 steg overskuddet i forretningen fra 1,3 mio. kr. til 3,6 mio. kr. 

Firtal Group står bl.a. bag Helsebixen.dk, og Matas-topchef Gregers Wedell-Wedellsborg slår i en fondsbørsmeddelelse fast, at opkøbet skal ses i lyset af materialistkædens nye storsatsning på det digitale univers. 

"Lige fra vores allerførste møde med Firtal Groups stiftere har vi haft en fælles vision om at skabe en ny aktør inden for sundhed og velvære med et netværk af digitalt fødte brands rettet mod skarpt definerede målgrupper," forklarer Wedell-Wedellsborg. 

Christian Stadil går endnu længere og kalder det "et match made in heaven":

"Gregers og Matas har set rigtigt, for der er et enormt godt match mellem de to virksomheder. Matas stiller sig op mod de store krabatter, som er på vej ind i Danmark, heriblandt Amazon. Med Firtal Group får de bl.a. adgang til Danmarks største helsebiks."