Byggekoncern halverer resultatet: "Vi har god grund til at være tilfredse"

381867_16_9_large_119.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
22. maj 2019 KL.10:49
Byggekoncernen Jensen Gruppen nåede i 2018 en omsætning på ikke mindre end 3,1 mia. kr. Den store volumenvækst har dog ikke smittet af på bundlinjen, der er halveret i forhold til 2017-regnskabet.

Hovedårsagen til omsætningsvæksten skyldes tilkøbet af entreprenørkoncernen Adserballe & Knudsen A/S, der i 2018-regnskabet er konsolideret ind i Jensen Gruppens regnskab for første gang.

Adserballe & Knudsen kommer med en stor omsætning, men har historisk haft en langt ringere overskudsgrad end det tidligere J. Jensen. Og i det seneste årsregnskab er indtjeningen helt i bund.

Ringe overskud i tilkøbt firma

I 2018-regnskabet for Adserballe & Knudsen opnår selskabet en overskudsgrad på kun 1,2 pct. Årets resultat blev kun 3,6 mio. kr. baseret på en omsætning på 750 mio. kr.

Resultatet for samtlige selskaber i Jensen Gruppen lander på 98 mio. kr. før skat mod 199 mio. kr. året forinden.

"Investeringer i digitalisering og bæredygtighed smitter dog af på resultatet," skriver selskabet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår at ledelsen i Jensen Gruppen er tilfreds med halveringen af årsresultatet.

Tilfreds med resultat

"Det har været endnu et stærkt år for koncernen, hvor vi har god grund til at være tilfredse med resultatet. 2017 var et ekstraordinært godt år, hvilket bl.a. også kan tilskrives opskrivning af en række investeringsejendomme, som alene bidrog med 65 mio. kr.  til sidste års resultat," siger Karsten Hjarsø og forsætter:

"Vi ser en branche med en benhård priskonkurrence, hvor der mere end nogensinde før er behov for at lykkes med både at bygge ny forretning og udvikle vores kerneområder. Vi har i koncernen investeret massivt i nye bæredygtige initiativer og forretninger samt for alvor sat skub i den digitale transformation. Det koster på resultatet nu, men det bliver en forudsætning for, at vi fortsat kan bibeholde vores stærke position i fremtiden."

Ny koncernstruktur og nyt navn

J. Jensen Koncernen har været drevet som en familievirksomhed siden starten i 1986.

I 2017 gennemførte den familiedrevne koncern en professionalisering med ny bestyrelse, ny aktiestruktur og ny koncerndirektør.

I begyndelsen af maj måned meldte koncernen så ud, at den videreudvikler på sin struktur med tre tydeligt prioriterede forretningsben, der skal matche markedsudviklingen.

Der skete under fællesnavnet Jensen Gruppen.

Karsten Hjarsø forventer et betydeligt positivt resultat for regnskabsåret 2019, bl.a. i kraft af en god udvikling i ordremængden.