Butikker skrider fra Legekæden: Åbner ny kæde med e-handels-komet

334790_16_9_large_683.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
11. nov 2016 KL.14:28

Til januar åbner en helt ny legetøjskæde i Danmark, der udspringer af e-handels-kometen Coolshop og fem fysiske butikker i Legekæden.

Parterne vil endnu ikke fortælle om detaljerne i samarbejdet, fordi de ønsker ro om den kommende julehandel.

I september skrev Børsen om en masseflugt fra den frivillige butikskæde Legekæden, og allerede dengang blev det antydet, at en ny kæde var på vej i Danmark.

Ifølge Børsens oplysninger drejer det sig om fem butikker i Legekæden, der fra januar vil sælge legetøj i samarbejde med nordjyske Coolshop.dk.

Glæder sig

”Du kan citere mig for, at jeg glæder mig helt vildt,” siger Christian Vejby, der tidligere har varslet at trække sine to legetøjsbutikker i Frederikshavn og Aalborg ud af Legekæden.

Han er bekymret for, at for megen omtale af den kommende kæde vil forvirre kunderne, der i denne tid skal generere hovedparten af årets omsætning på julegaver.

Coolshop har eksisteret i over ti år og skabte sin første succes på salg af computerspil på nettet. I dag er vareudvalget langt større, og Coolshop har samtidig set rigtigt med en markedsplatform, som andre virksomheder kan bruge som en genvej til at sælge på nettet.

Fåmælt direktør

Coolshops marketingdirektør og medejer Jacob Risgaard er ganske fåmælt om den nye satsning på legetøj.

”Det har jeg ingen kommentarer til,” siger han.

Børsen erfarer, at navnet på den nye kæde bliver Coolkids, og i øjeblikket videresendes besøgende på Coolkids.dk automatisk til legetøjssiderne på Coolshop.dk.

Jacob Risgaard afviser dog, at Coolkids er navnet på en ny legetøjskæde. 

Samarbejdet mellem Coolshop og legetøjsbutikkerne følger en trend i markedet, hvor netbutikker ser en fordel i også at være til stede med fysiske butikker.