Bilbiks i brugereksplosion - vil være verdens største

307819_16_9_large_842.jpg
Virksomheder
Eksklusivt for kunder
21. jul 2015 KL.20:56
Danmarks førende platform for samkørsel og privat biludlejning, GoMore, har foden på speederen.
Bilportalen har netop rundet 300.000 aktive brugere -  en fordobling på et år.

Siden 21 juli 2014 til 21 juli 2015 er GoMore vokset med 152,703 nye medlemmer i Danmark. Ambitionen er 10 mio. brugere på globalt plan i 2020. Målet er at blive verdens største platform for samkørsel og biludlejning. 

”Det har været et godt år her hos GoMore. Vi ligger på 400-500 nye sign-ups om dagen, ” siger presseansvarlig Rasmus Carlsen, GoMore.

Bilportalen oplever fremgang på alle parametre - samkørsel, leasing-aftaler og privat biludlejning. Særligt området for privat biludlejning tager fart. GoMore har over det seneste år oplevet en stigning i antallet af forespørgsler på udlejning på 212 pct.


Fra 1 maj til 21 juli i år har GoMore håndteret 14199 forespørgsler, mens tallet var 4551 i samme periode sidste år.  Privat biludlejning via GoMore giver eksempelvis fru. Hansen muligheden for at tjene penge på at leje sin bil ud til Hr. Olsen, når hun ikke selv skal bruge bilen.

Knaphed på leasing-biler

GoMores leasing-koncept, der er en forgrening af deres model for privat biludlejning, er populært og har på et halvt år næsten fordoblet antallet af leasing-aftaler.

”Vores største udfordring lige i øjeblikket er at imødekomme efterspørgslen på biler til vores leasing-produkt, ” siger Rasmus Carlsen.

Konceptet, der er lanceret sammen leasingfirmaet LeasePlan, gik i luften i efteråret 2014. I dag kører 500 GoMore-leasingbiler rundt på de danske veje, mens ventelisten tæller flere tusinde danskere. 

Ambitiøs målsætning

Adm. direktør og stifter af GoMore, Matias Møl Dalsgaard, fortalte til Børsen i marts, at målet er at blive de største i verden.
"Vores mål er at blive de største i verden. Vi arbejder allerede konkret på at åbne i flere lande," lød det fra direktøren. 
Presseansvarlig Rasmus Carlsen kan bekræfte, at GoMores vækstambition er intakt.

”Vi er startet op i Sverige, Norge og Spanien. Vores mål er 10 mio. brugere på globalt plan i 2020 og 100.000 leasingbiler på gaden, ” siger Rasmus Carlsen.

På det danske marked forventer virksomheden at kunne fem-tidoble antallet af brugere og have 8000 leasingkontrakter i hus.


Skal uddanne i deleøkonomi

GoMore-repræsentanten forklarer, at udfordringen på det svenske og norske marked er, at de ikke på samme måde som andre steder i Europa har taget deleøkonomien til sig endnu.

”Vi skal have sat markedet i gang og uddanne markedet til, at det her er en ny form for transport og en ny måde at udleje biler på, ” siger han.

Udover at være trådt ind på foreløbig tre markeder uden for Danmarks grænser i 2015 barsler GoMore med en lancering på ”nogle af de store markeder i Europa”, som Rasmus Carlsen formulerer sig. Han kan endnu ikke afsløre noget konkret.

”Vi er meget påpasselige. Vi sidder lige nu og planlægger launchen, og det er vigtigt for os, at vi kan gå ind med fuld fart, uden at nogen har set det komme, ” forklarer Rasmus Carlsen.

Markedslederen skal vippes af pinden

GoMore opkøbte i marts det spanske Amovens, der ligesom GoMore koordinerer samkørsel. Dermed har GoMore fået snuden indenfor på et nyt marked.

Direktør og stifter Matias Møl Dalsgaard har tidligere gjort det klart, at det kun er første skridt på et længere ekspansionseventyr og Amovens er en vigtig brik i kampen mod konkurrenten Bla Bla Car, der sidder stærkt på det europæiske marked.

"Købet af Amovens er springbrættet ind på det spanske marked og første led i udbredelsen af vores tjeneste ud over Skandinaviens grænser," lød det fra Matias Dalsgaard til Børsen i marts i år.