Rockwool skuffer på forventninger til vækst - men holder momentum på profitten
Jens Birgersson, adm. direktør i Rockwool.
Foto: Jens Bidstrup Ritzau/Scanpix
Virksomheder Af
Rockwool har en vækstforventning for helåret i intervallet 2-5 pct. men i det netop offentliggjorte kvartalsregnskab nedpræciseres forventningerne til at lande i den nedre ende af intervallet.

Rockwool har i tredje kvartal haft en let stigende omsætning, og det har bidraget til at sende indtjeningen en smule op.

På bundlinjen havde koncernen i tredje kvartal et overskud på 77 mio. euro.

Lidt bedre indtjening

Det var marginalt højere end de 76 mio. euro, som Rockwool tjente i samme kvartal sidste år.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge estimater indsamlet af Rockwool ventet et nettoresultat på 73 mio. euro.

På driften landede selskabet i tredje kvartal et overskud på 100 mio. euro mod 97 mio. euro sidste år, samtidig med at omsætningen steg til 706 mio. euro mod 692 mio. euro i den tilsvarende periode året før.

Hos analytikerne var der ventet et driftsresultat på 95 mio. euro og en omsætning på 717 mio. euro.

Rockwool havdei kvartalet en overskudsgrad (EBIT-margin) på 14,1 pct. mod 14,0 pct. i samme periode sidste år. 

Rekordomsætning

Koncerndirektør Jens Birgersson er tilfreds med kvartalet, der indeholder koncernens højeste omsætning nogensinde i et tredje kvartal.

"Vi har i de seneste år haft en stærk vækst, og forrige år var der vækst  på alle markeder. Nu  er der kommet en afmatning i Østeuropa og Sydøstasien. Frankrig kører godt, mens Tyskland mister fart," forklarer Jens Birgersson.

Han betegner markederne som volatile, og der er ikke udsigt til at det ændrer sig, betoner han.

Det tyske marked overrasker negativt med salgsnedgang, men Jens Birgersson er ikke specielt pessimistisk med hensyn til det tyske marked.

Lille nedgang i Tyskland


"Der er tale om et stort marked, og slet ikke en tocifret nedgang. Vi taler om en nedgang på et par procent," lyder det fra Rockwoolchefen.

Analytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank vurderer at kvartalsregnskabet er lidt til den negative side.

"Der er lidt mere modvind end jeg havde regnet med. Bl.a. spiller udviklingen i Tyskland en vigtig rolle, og Rockwool vurderer formentlig også selv, at der er lidt mere modvind end forventet ved at nedpræcisere forventningerne til væksten," siger Mikkel Emil Jensen.

Omkostningsstyring

På plussiden er, at indtjeningen ligger godt, og det er ifølge Mikkel Emil Jensen et udtryk for, at koncernen har været god til at styre omkostningerne i virksomheden.

"Alt i alt er regnskabet meget som vi forventede med modvind på visse markeder, mens andre fortsat er i god gænge. Investorernes bekymringer med hensyn til verdensøkonomiens indflydelse på Rockwool aftager ikke som konsekvens af regnskabet," siger Mikkel Emil Jensen.

Kort før kl. 17.00 torsdag lå Rockwoolkursen i -2,7 pct.
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


PFA sakker bagud i gyldent pensionsår - se listen over de bedste og værste afkast

Grønne aktiefonde skyder op og kappes om ansvarlige investorer

Det kan vi lære: Bech-Bruun og den lange skattekrig

Firmaer tøver med at tegne cyberforsikringer: "Jeg mener ikke, at virkeligheden for alvor er indtruffet"

Astralis' børsdebut endte uden dramatik

Kemp & Lauritzen: Én svindelsag er blevet til tre svindelsager - mindst

Amerikansk konsulenthus går til angreb i Norden og køber Qvartz

"Ingen direktør vil løbe den risiko: Man risikerer seks års fængsel, men man får ikke at vide, hvordan man kan undgå det"

Peter Jørgensen har tjent millioner på at sælge det verdenskendte skomærke Skechers i Danmark: Nu venter nyt megamarked