Novo starter forskningssamarbejde om genbehandling af blødersygdom
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix/Arkiv
Virksomheder Af
Novo Nordisk har indgået et forskningssamarbejde med amerikanske Bluebird Bio om udvikling af en lægemiddelkandidat inden for genterapi til behandling af genetiske sygdomme som eksempelvis hæmofili, der også er kendt som blødersygdom.

Det fremgår af en meddelelse onsdag eftermiddag.

Forskningssamarbejdet løber over tre år og er fokuseret på Bluebird Bios megaTAL-teknologi, der sammen med Novos store erfaring på området for blødersygdomme skal være vejen til en ny behandlingsform for patienterne.

Et genmodificerende behandlingstilbud, som samarbejdet sigter mod, vil potentielt kunne erstatte et livslangt forløb med faktorerstatningsterapi for hæmofilipatienter.

Hæmofili - eller blødersygdom - skyldes mangel på faktor i blodet, som normalt vil få blodet til at størkne. Når der mangler faktor i blodet, stopper eventuelle blødninger derfor ikke.

Hæmofili er en sjælden og arvelig sygdom. I Danmark er der ifølge Danmarks Bløderforening knap 1000 mennesker, der har fået konstateret blødersygdom.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Novozymes-formand: "Der er behov for nye indspark, nye idéer, et frisk pust og en anden lederstil"

Børskomet halveret siden toppen

Nye Østersø-kvoter for sild og torsk giver stærke reaktioner: "Ikke godt nok" og "et sort kapitel"

Swaps og lave renter laver rod i Region Nordjylland

EU og Storbritannien er tæt på udkast til brexit-aftale – Johnson får deadline til midnat

Medicinalkæmpe sætter ingen penge til side - trods 100.000 søgsmål

Godt gang i konverteringerne frem mod opsigelsesfristen: "Spørgsmålet er bare, om det bliver til en rekord i denne ombæring"

Aktiestatus i USA: Regnskabssæson indledt med et brag

Tag med ind i det hemmelige Morgan-museum på Samsø