H+H opjusterer forventningerne efter stærk organisk vækst
H+H-topchef Michael Troensegaard Andersen.
Foto: Arkivfoto: Marie Bentzon
Virksomheder Af
H+H har torsdag aften opjusteret sine forventninger til hele 2019 efter et andet kvartal med stærk organisk vækst.

Porebetonvirksomheden venter derfor nu en organisk vækst i lokale valutaer på 8 pct. i hele 2019 mod tidligere 7 pct., mens også prognosen for driftsoverskuddet løftes.

H+H venter samtidig at levere et driftsresultat, målt på EBITDA før særlige poster, i intervallet 510 til 550 mio. kr. i år mod oprindeligt lovet 460 til 510 mio. kr.

Lidt længere nede i resultatopgørelsen, ved EBIT før særlige poster, ses nu et overskud på 330 til 370 mio. kr. mod et tidligere udmeldt interval mellem 280 og 330 mio. kr.

- Udover stærkt salg bidrager god udvikling i fabriksproduktionen og succesfuldt indkøb til de øgede forventninger, hedder det.

Koncernen venter samtidig, at dets investeringer i forretningen, før opkøb og frasalg, vil blive lavere end den hidtidige udmelding på 140 mio. kr. mod oprindeligt 160 mio. kr.

H+H har samtidig lagt foreløbige regnskabstal frem for andet kvartal 2019, og de viser, at omsætningen i perioden er steget med næsten 9 pct. til 770 mio. kr. mod 709 mio. kr. i det tilsvarende kvartal af 2018.

Underliggende har koncernen i de tre måneder realiseret en organisk vækst på 7 pct., som dog blegner mod de 16 pct. i andet kvartal sidste år. For første halvår som helhed har den organiske vækst været på 13 pct. mod 11 pct. for et år siden.

Driftsoverskuddet, EBITDA, landede i kvartalet på 156 mio. kr. Det var en fremgang på 33 pct. fra 117 mio. kr. Målt på EBIT fik H+H et overskud på 114 mio. kr. i andet kvartal mod 69 mio. kr. 12 måneder tidligere, og driftsmarginen gik solidt op til 15 pct. fra 10 pct. året før.

/ritzau/FINANS

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Venner har vækst på 1000 pct på app-udvikling: Droppede idé om at lave it til køreskoler - og så gik det stærkt

Virksomheder får fem dage til at klage over regeringens forhøjelse af arveafgift: "Det er en urimeligt kort svarfrist"

Markedet lukker: Novo Nordisk sank til bunds på rød dag

Pandora, Ambu og ISS er de mest shortede danske aktier: Her er forklaringen

Dansk fintech i partnerskab med Finlands største bank

Efter et år i skammekrogen: CBS vil igen indgå nye samarbejder med Danske Bank

Svindeldømt erhvervsmand bliver direktør i et af Europas største ejendomsselskaber

Lars Fruergaard: Derfor skyder vi vores langsigtede mål af banen

Kapitalforvalter advarer mod amerikanske superaktier: Så snart usikkerheden rammer, vil den blive indpriset nærmest øjeblikkeligt