Ambu skal betale bøde på 3,3 mio dollar i USA
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Medicovirksomheden Ambu skal betale en bøde på 3,3 mio. dollar i USA, fordi det danske selskab i strid med reglerne fik fremstillet produkter til det amerikanske forsvarsministerium og Veterans' Affairs i Kina og Malaysia, selv om dette ikke er lovligt, og fordi selskabet samtidig stod inde for, at produkterne var fremstillet efter de amerikanske regler.

Det fremgår af en meddelelse fra det amerikanske justitsministerium.

Det er ikke lovligt i USA, i henhold til Trade Agreement Act, at levere produkter til USA's regering, hvis produkterne er fremstillet i lande, som USA ikke har en handelsaftale med. Det har USA ikke med Malaysia, og som bekendt heller ikke endnu med Kina.

Og da Ambu har været vidende om, at de leverede produkter var fremstillet i de to lande, så har selskabet overtrådt den amerikanske False Claim Act, fremgår det.

- Forliget løser beskyldninger om, at Ambu, en leverandør af medicinsk udstyr, mellem december 2011 og marts 2015, indgav falske oplysninger til Defense Logistic Ageny og agenturet for Veterans' Affairs for betalinger relateret til Ambus salg af medicinsk udstyr, hedder det i meddelelsen.

Ifølge oplysningerne kom 80 pct. af de leverede produkter i perioden fra netop Kina og Malaysia, og justitsministeriet skriver, at chefer fra Ambu stod inde for, at produkterne kom fra tilladte lande, selv om de antageligt vidste, at flertallet var fremstillet i ikke-tilladte lande.

- Ved at efterforske beskyldningerne og indgå et forlig i denne sag, har vi varslet til alle selskaber, der handler med den amerikanske regering, at Trade Agreement Act er en vigtig lov, som skal respekteres, udtaler USA's justitsminister, William M. McSwain i meddelelsen.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analytiker efter Ambu-nedjustering og kurslussing: Skaber usikkerhed om væksten i de kommende år

Debat: Hvorfor sætte penge i banken til nul eller negative renter, når du kan tage sagen i egen hånd?

Vigtigt tysk vækstkompas peger mod syd: "Billedet af en underdrejet tysk industri forsvinder ikke"

GN Audio-chef: Vi bruger voldsom toplinjevækst til øgede investeringer

Investorer straffer Ambu hårdt: Syngende lussing til aktien

Maj Invest satser på guld som forsikring mod aktie-dyk

Krise, hvilken krise? Danskernes tillid til egen økonomi banker op trods handelskrig og recessionssnak

Target-shortsælgere bløder efter aktiehop på 20 pct.

Investor Live: Danske aktier dykker - Nedjustering sender Ambu 20 pct. ned