Ambu skal betale bøde på 3,3 mio dollar i USA
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Medicovirksomheden Ambu skal betale en bøde på 3,3 mio. dollar i USA, fordi det danske selskab i strid med reglerne fik fremstillet produkter til det amerikanske forsvarsministerium og Veterans' Affairs i Kina og Malaysia, selv om dette ikke er lovligt, og fordi selskabet samtidig stod inde for, at produkterne var fremstillet efter de amerikanske regler.

Det fremgår af en meddelelse fra det amerikanske justitsministerium.

Det er ikke lovligt i USA, i henhold til Trade Agreement Act, at levere produkter til USA's regering, hvis produkterne er fremstillet i lande, som USA ikke har en handelsaftale med. Det har USA ikke med Malaysia, og som bekendt heller ikke endnu med Kina.

Og da Ambu har været vidende om, at de leverede produkter var fremstillet i de to lande, så har selskabet overtrådt den amerikanske False Claim Act, fremgår det.

- Forliget løser beskyldninger om, at Ambu, en leverandør af medicinsk udstyr, mellem december 2011 og marts 2015, indgav falske oplysninger til Defense Logistic Ageny og agenturet for Veterans' Affairs for betalinger relateret til Ambus salg af medicinsk udstyr, hedder det i meddelelsen.

Ifølge oplysningerne kom 80 pct. af de leverede produkter i perioden fra netop Kina og Malaysia, og justitsministeriet skriver, at chefer fra Ambu stod inde for, at produkterne kom fra tilladte lande, selv om de antageligt vidste, at flertallet var fremstillet i ikke-tilladte lande.

- Ved at efterforske beskyldningerne og indgå et forlig i denne sag, har vi varslet til alle selskaber, der handler med den amerikanske regering, at Trade Agreement Act er en vigtig lov, som skal respekteres, udtaler USA's justitsminister, William M. McSwain i meddelelsen.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tillykke med sejren, Boris, nu kommer de store bakker

Holbæk-projekt til 2,5 milliarder kroner skal gennemføres af kendt developer fra Grønttorvet

Hvid røg i handelskrigen – Trump og Kina bekræfter første fase af en aftale

EU-ledere gør klar til at tale fremtid med Johnson: "Vi er klar til at forsvare de europæiske interesser"

Tyskland taber eksporttronen til USA

Tonny Thierry Andersen godkendt af Finanstilsynet efter ni måneder

Portræt: Tidligere Danske Bank-kronprins endeligt kendt hæderlig og egnet til job i Nykreidt

FLSmidth snupper afgående NKT-finansdirektør

Mediesky milliardær scorer mellem 300 og 400 mio kr på salg af Fitness World