Boeings nedsatte flyproduktion tynger den amerikanske økonomi
Foto: Jim Watson / AFP / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Det går ud over den amerikanske økonomi og handelsbalance, at Boeing skærer i flyproduktionen. Nedskæringen rammer både leverandører og flyselskaber.

Det skriver The Wall Street Journal.

Flyveforbuddet for Boeings 737 MAX-fly har fået selskabet til at sænke produktionen fra 52 til 42 fly om måneden siden april. Det har sandsynligvis påvirket det amerikanske bruttonationalprodukt i årets andet kvartal, vurderer økonomer ifølge The Wall Street Journal.

Ward McCarthy, der er cheføkonom hos Jefferies, peger på Boeings udfordringer som en væsentlig årsag til den økonomiske opbremsning.

De seneste nøgletal fra USA har vist, at ordreindgangen på varige goder faldt 1,3 pct. fra april til maj, og ifølge USA's handelsministerium er eksporten af kommercielle flyvemaskiner i årets første fem måneder 12 pct. lavere end i samme periode sidste år.

Den amerikanske økonomi vokser dog stadig, påpeger Michael Feroli, der er cheføkonom hos amerikanske JPMorgan.

"Økonomien er stor. Den følger ret fint med, på trods af de problemer Boeing oplever," siger han til The Wall Street Journal.

Hvis den nedsatte levering fortsætter, kan påvirkningen af den nationale økonomi blive større, lyder vurderingen ifølge avisen.

Det er endnu usikkert, hvor længe flyveforbuddet kommer til at vare. Sidste uge meddelte Boeing dog, at selskabet næste år - udover at indhente de i øjeblikket ventende ordrer - planlægger øge produktionen til 57 fly om måneden.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Folk er kommet fra Fyn og Jylland for at besøge vores lille butik"

Medie: Fængslet russer peger på Danske Bank som hvidvaskcentral

Sådan undgår du truende minusrenter

Nordea: Sandsynligt at Per Aarsleff opjusterer tirsdag

God Weekend med Julie Brøgger

Ugen der kommer: Specialøl er i fokus i Royal Unibrew-regnskab

Analytikere spændte på dagens G7-topmøde: "Hvis Trump virkelig ryger i totterne på Macron eller Merkel, så kan det godt rykke en hel del"

Løkke svarer igen på blå kritik: "VK-alliance er rygraden i det borgerlige-liberale Danmark"