GE vil åbne fabrik for havvindmøller i Kina
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Amerikanske GE Renewable Energy, der er en stor konkurrent til selskaber som Vestas, MHI Vestas og Siemens Gamesa, vil åbne en ny fabrik for havvindmøller i Kina.

Fabrikken kommer til at ligge i den kinesiske by Jieyang, og i løbet af andet halvår af 2021 vil fabrikken være klar til at producere den store 12 megawatt-havvindmølle, der går under navnet Haliade-X. Det skriver branchemediet Recharge.

Derudover har GE også planer om at oprette et drifts- og udviklingscenter i den kinesiske storby Guangzhou, og forventningerne til det kinesiske marked for havvind er også store hos det amerikanske selskab.

- Kina er klar til at blive et af verdens største havvindmarkeder, siger John Lavelle, der er direktør for havvindforretningen hos GE, til Recharge.

- Vores Haliade-X vil bringe værdi til vores kunder i regionen. Vores nye fabrik i Jieyang og drifts- og udviklingscentret i Guangzhou vil sætte os i en bedre position i denne hurtigtvoksende industri og bidrage til at møde Kinas voksende ambitioner for havvind, fortsætter han.

Ifølge branchemediet lancerede Kina sin første udbudsrunde for havvind med et element af priskonkurrence tidligere i juli. Det drejer sig om retten til at udvikle et projekt på 200 megawatt ud for kysten ved Shanghai.

GE's kommende fabrik i Kina skal efter planen levere til projekter i Asien, mens selskabets fabrikker i Frankrig vil stå for leveringerne til "alle andre internationale projekter".

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Stædig headhunter pressede på efter hårdt nej: To afgørende ting fik Cees 't Hart til alligevel at sige ja til at blive Carlsbergs topchef

Officielt: Vestager undersøger Amazon for misbrug af data

Seniorstrateg: Sådan gør du din portefølje sommerklar

Medie: Lego-familiens pengetank kan være på vej med ny handel i milliardstørrelsen

Danskernes faldende brevlyst koster Postnord på bundlinjen

Aktiestatus: Danske og Nordea falder efter nordiske bankregnskaber

Analytikere: Det skal være Danske Bank der tager det første skridt og kræver betaling fra private for at have penge stående i banken

Facebooks kryptovaluta i strid modvind: "Facebook har vist gennem skandale efter skandale, at selskabet ikke fortjener vores tillid"

Fire år efter udbytteskandale: Svindelsikker udbyttelov er stadig ikke fremsat