Genmab sikrer sig rettigheder til franske lægemiddelkandidater i nyt samarbejde
Topchef i Genmab Jan van de Winkel.
Foto: Steven Achiam/Arkiv
Genmab starter et udviklingssamarbejde med franske Blink Biomedical omkring udviklingen af produkter gennem Genmabs Duobody-platform.

Det fremgår af en meddelelse fredag middag.

 Samarbejdet giver Genmab eksklusivitet til udvikling af nogle af Blink Biomedicals lægemiddelkandidater med fokus på CD47-molekylet, og det danske selskab betaler som en del af aftalen 2,25 mio. dollar - eller knap 15 mio. kr. - til franskmændene med det samme.

Derudover kan samarbejdet på sigt betyde yderligere betalinger til Blink Biomedical på op til 200 mio. dollar - godt 1,3 mia. kr. - i form af milepæle for udviklingen og royalties for potentielt salg, oplyser Genmab.

 "Med denne aftale er paletten af produktkoncepter under udvikling hos Genmab blevet udvidet. CD47 har vist potentiale som behandling af kræft, og vi vurderer, at en bispecifik tilgang kan åbne op for potentielt differentierede terapier," siger Jan van de Winkel, der er administrerende direktør hos Genmab, i meddelelsen.

Genmab-aktien falder 0,88 pct. til kurs 1187. 

"Kursen bør ikke reagere det store på aftalen. Men indtægterne fra Darzalex giver mulighed for at lave en aftale som denne. Derud over er aftalen et signal om tro på egen teknologi og endnu en validering af selskabets teknologiplatform," skriver Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, i en mail til Børsen. 

/ritzau/FINANS


Aktie: Genmab


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Negativ rente tvinger storbanker til at sadle om: "Det er en udfordring"

Trump: USA har ødelagt iransk drone i Hormuzstrædet

Golfklub trodser tendensen og skaber medlemsvækst: "Havde jeg forventet, at medlemstallet ville stige med over 250? Ikke i mine vildeste drømme"

Uafhængig formueforvalter har solgt ud af aktier: Kursfald truer forude

Aktiestatus i USA: Netflix får stryg efter regnskab

Topchefen i Danske Bank vil ikke sige, hvor han ser fejl og mangler: "Men jeg vil godt sige, hvad der karakteriserer en god bank"

Markedet lukker: DSV blev presset i bund efter Panalpina-tal